Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ας μιλήσουμε για το μέλλον….’Αμεσες Δράσεις (2ο από 4)

- Advertisement -

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους “http://loutrakiblog.blogspot.com/2010/11/1-4.html” με τις άμεσες δράσεις που χρειάζεται η περιοχή του Λουτρακίου και της Περαχώρας για να σταματήσει η αιμοραγία του δημοτικού προϋπολογισμού και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας, το δεύτερο μέρος αφορά τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες και σχέδια δράσης με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα: 
B. Τουρισμός: Η έννοια της ανάπτυξης του τουρισμού προϋποθέτει καταρχήν την εκπόνηση του σωστού σχεδίου που θα δημιουργήσει άμεσες και σταθερές συνθήκες ανάπτυξης των προγραμμάτων τουρισμού και προσέλευσης επισκεπτών στην περιοχή μας.

Τα βασικά πρώτα “βήματα” για να διαμορφωθεί αυτό το σχέδιο είναι: Δημιουργία ισχυρής και ικανής ομάδας εκπροσώπησης του τουρισμού υπο τον συντονισμό της δημοτικής αρχής. Εκπόνηση σχεδίου δράσεων και ενεργειών με γνώμονα την δημιουργία προγραμμάτων προσέλκυσης χειμερινού, ετήσιου και θερινού τουρισμού. Ενημέρωση των τουριστικών φορέων της περιοχής για το σχέδιο δράσης, τις συνθήκες δικής τους συμμετοχής, τις προωθητικές ενέργειες και τον σωστό προγραμματισμό με σκοπό την καλύτερη δυνατόν υλοποίηση και την καθολική συμμετοχή.
Ποιές θα είναι αυτές οι ενέργειες και οι δράσεις?

  1. Ανάπτυξη θερινού τουρισμού: Προώθηση ενεργειών προβολής της περιοχής και των υποδομών της σε συνεργασία με κατά τόπους φορείς (ΕΟΤ, Πρεσβείες, Εκθέσεις, κατά τόπους τουριστικούς πράκτορες) σε χώρες με προφιλ επισκεπτών για την περιοχή μας (Σκανδιναβοί, Πρώην Ανατολικές Χώρες, Ιταλοί, Γάλλοι). Δημιουργία γραφείων προβολής και επαφής με τουριστικούς πράκτορες σε 2-3 βασικές περιοχές (Ρωσόφωνες, Γερμανόφωνες, Σκανδιναβικές). Συνεργασία με Έλληνες πράκτορες και ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται προγράμματα κρουαζιέρας για δημιουργία προγραμμάτων ημερήσιας προσέλκυσης πελατών. Συνεργασία με άλλες  περιοχές και με ξενοδοχειακές μονάδες “resorts” για διαμόρφωση προγραμμάτων οικογενειακών διακοπών 2-3 διαφορετικών περιοχών (π.χ 4 ημέρες Λουτράκι και 4 ημέρες Ολυμπία).
  2. Ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού. Οι δύο πρώτοι στόχοι για τους οποίους ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο από τον υπογράφοντα είναι η ανάπτυξη του Ιαματικού και του Ιατρικού τουρισμού. Έχοντας ήδη ένα υδροθεραπευτήριο που “διψάει” για νέους πελάτες καθότι είναι εξαιρετικά ζημιογόνο, η ανάγκη διαμόρφωσης προγράμματος ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού είναι τεράστιας σημασίας. Έχοντας παράλληλα στην περιοχή μας την ύπαρξη δυο μεγάλων εξειδικευμένων ιατρικών μονάδων, τη Μονάδα Χρονιας Αιμοκάθαρσης και το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, μπορούμε να στοχεύσουμε σε όλες τις δυτικο-Ευρωπαϊκές χώρες, τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων πριμοδοτούν στους τουριστικούς πράκτορες και φορείς τις διακοπές των ειδικών ομάδων ασθένειας όπως τους νεφροπαθείς, τους ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, τους ασθενείς σε πρόγραμμα αποκατάστασης κλπ. Αυτά τα προγράμματα είναι καθόλη την διάρκεια του έτους, με προφανή βέβαια ωφέλη για την περιοχή μας. 
  3. Ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων τουρισμού. Έχουν ήδη εκπονηθεί και θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προς υιοθέτηση και υλοποίηση προγράμματα για ανάπτυξη διαφόρων μορφών τουρισμού όπως: Αθλητικός (έχουμε στο τόπο μας τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας και εξαγωγής), Κατασκηνώσεις, Χειμερινός / Ορεινός / Ορειβατικός, Αρχαιολογικός (συνδυασμοί των περιοχών μας και επισκέψεις σε κοντινούς προορισμούς με βάση την περιοχή μας), Οικολογικός, Ναυταθλητικός / Ιστιοπλοϊκός και άλλες αντίστοιχες μορφές οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα στο προφιλ και στις υποδομές της περιοχής μας.

Τα προγράμματα αυτά έχουν εκπονηθεί αναφορικά με τον σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης και θα παρουσιαστούν αναλυτικά αμέσως μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής με σκοπό την υλοποίηση τους.

Ο Γεώργιος Μπάκος -οικονομολόγος και στέλεχος διοίκησης επιχειρήσεων- είναι υποψήφιος για το τοπικό Δημοτικό Διαμέρισμα Λουτρακίου-Περαχώρας με τον συνδυασμό “με τους Πολίτες Μπροστά” του Κ. Λογοθέτη.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΙ ΔΙΚΙΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ Κ. ΜΠΑΚΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΑΜΙΛΟΥ ΡΗΣΚΟΥ.

  2. Πειτε πειτε κατι θα μείνει. Αν δεν έχεις να αντικρούσεις με επιχειρήματα βάλε λάσπη και ηλίθιες κατηγορίες. Αμ δεν πιάνει πια.

  3. Τι επένδυση χαμηλού ρίσκου λες ρε γίγαντα, λες και ξέρεις από αυτά. Αυτοί που επωφελούνται από τα προγράμματα αυτά ΕΙΝΑΙ εταιρείες. Τα έργα που έχει ο δήμος και η ΔΑΕΤ ΕΙΝΑΙ εταιρείες. Τα ξενοδοχεία ΕΙΝΑΙ εταιρείες. Οι επιχειρήσεις που θα οφεληθούν ΕΙΝΑΙ εταιρείες. Οι μπακάληδες, τα αρτοποιεία και οι μανάβηδες που θα πουλήσουν στα ξενοδοχεία ΕΙΝΑΙ εταιρείες. Όταν το καταλάβετε εσεις του πνευματικού θα είναι αργά.

  4. Παιδιά ο Γιώργος ηταν επι σωρεία ετών στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και σχεδόν όλων των Επιμελητηρίων. Λέτε να μην ξέρει? Είδα και αυτούς τους κορυφαίους που ξέρανε (Κόντης, Βλάσσης κλπ) τι πετύχανε.

  5. Ρε 11.15 εσύ προτίμησε το άλλο που λέει "Τι είναι αυτό που είναι μαύρο και σου κάνει άσεμνες χειρονομίες"?

    ………………"Το μέλλον σου"

    Αφού δεν σου αρέσει να σου λένε πως θα σου φτιάξουν καλύτερο μέλλον αυτοί που εμμέσως το κρατάνε στα χέρια τους, τότε τι να λέμε.

  6. (Αφού δεν σου αρέσει να σου λένε πως θα σου φτιάξουν καλύτερο μέλλον αυτοί που εμμέσως το κρατάνε στα χέρια τους, τότε τι να λέμε.)AN PARO PREYA OTI O MPAKOS KRATEI TO MELON MAS STA XERIA TOY THA PETHANO,AKOYS EKEI O KYRIOS DEN XEREI TI UA PEI DIALOGOS KAI MOLIS PESEI SE KANENA POY XEREI THN KANEI ME ELAYRA KATEBAZEI SXOLIA THEMATA KAI OTI VREI MPROSTA TOY AS TOY PEI KAPOIOS OTI DEN EINAI ETSI H DHMOKRATIA TOYLAXISTON STO LOYTRAKI GIA THN ATHINA DEN XERV.

  7. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΧΕΙΣ ΚΙΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΚΙΑΥΤΟΝ ? ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΥΚΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog