2 ημέρες πριν την επαναληπτική ψηφοφορία, θέλω να μοιραστώ με τους συμπολίτες μου κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν και με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

            Καταρχάς ……είναι θεμιτή η διαπάλη ιδεών, απόψεων, αντιλήψεων που σκοπό έχουν να πείσουν τον πολίτη για την ορθότητα των θέσεων των διεκδικητών της δημοτικής αρχής.

    * Τι θέση έχουν άραγε με τα παραπάνω οι διαστρεβλώσεις, η λασπολογία και η πολεμική – και όχι κριτική – για ένα έργο που ΦΑΙΝΕΤΑΙ και ΥΠΑΡΧΕΙ για όσους δεν εθελοτυφλούν.
    * Τι σημαίνουν άραγε και που αποσκοπούν απόψεις ότι η Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, θέλει Δημοτική Αρχή των λίγων και ισχυρών μέσω πολιτικών συναλλαγών, υπόγειων σκοπιμοτήτων, και ύποπτων συμβιβασμών;
    * Που αποβλέπουν οι κατηγορίες για ‘πρόχειρους ερασιτεχνισμούς’ για ‘γκρίζες ζώνες’;
    *  Πορευόμαστε χωρίς να θίξουμε  το ήθος και την  αξιοπρέπεια των ‘αντιπάλων’ μας.
    * Αγαπητέ Δημήτρη Γλυκοφρύδη που ούτε λίγο ούτε πολύ με κατηγορείς  για “σοβαρό και μετριοπαθή” συνεργάτη των “λόμπι” κοινό συκοφάντη, επαγγελματία της εξουσίας, φεουδάρχη του Δήμου καλό είναι να αποφεύγεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς  διότι αποπροσανατολίζουν από την ουσία.

        Ωστόσο η ουσία και ο προβληματισμός μου παραμένει:

        Στις 11 πρώτες θέσεις του   συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” δεν αποτυπώνεται η  πραγματική κοινωνία του Λουτρακίου καθώς δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα,  δεν   υπάρχει ούτε ένας τεχνοκράτης ή ένας εκπαιδευτικός ή ένας επιχειρηματίας, δεν εκπροσωπούνται δηλαδή Βασικές Κοινωνικές Ομάδες.
Επίσης προβληματιζόμαστε αν σε μια δύσκολη περίοδο, που θα συσταθεί και θα οργανωθεί ο νέος δήμος, μπορεί να διοικήσει η πιο άπειρη ομάδα  (πλην ενός) που γνώρισε ποτέ η αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας.

        Όλα τ’ άλλα είναι εκ του περισσού…..

Μιχάλης Δρίτσας