Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αιχμηρός ο Καστανίδης σε δικαστικό που ζήτησε κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

- Advertisement -

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, γιατί ο πρώτος έκανε νύξεις για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το αίσθημα απέχθειας που προκαλεί στους πολίτες.
Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης ο πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αθανασίου έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας, καθώς, όπως είπε, δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών.

“Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιός φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά – καλά αποκαλυφθούν; “, διερωτήθη ο κ. Αθανασίου, ενώ αναφέρθηκε “σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών, από πολιτικούς”.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι “αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να ασκεί κριτική” προσθέτοντας ότι “αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα ΑΚΟΜΗ και σε δικαστικούς να σχολιάζουν πολιτικά θέματα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστροφή του λόγου του κ. Καστανίδη σχολιάστηκε στη συνέχεια αρνητικά από παρευρισκόμενους δικαστικούς.
*newsit

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. "Αναγνωρίζει το δικαίωμα ΑΚΟΜΗ και σε δικαστικούς
    να σχολιάζουν πλιτικά θέματα".
    Ηθελα νάξερα ο Υπουργός,ακούει αυτά που λέει;;;
    Οι δικαστικοί είναι κάτοικοι άλλου πλανήτη και δεν έχουν δικαίωμα κριτικής στην εκτελεστική
    εξουσία,όταν αυτή η εξουσία,τους υποχρώνει να
    πράτουν όπως αυτή γουστάρει;;;Μωρέ! τι μας λέτε
    κ.Καστανίδη.Καλά οι Πασόκοι καταντήσανε χειρότεροι από τη ΧΟΥΝΤΑ….

  2. και που να δεις αντιδραση, αν σχολιαζαμε και τους μισθους τους… αρρωστο κατεστημενο που εχει σαπισει πλεον τοσο βαθεια που δεν υπαρχει περιπτωση γιατρειας

  3. Ο Καστανίδης υπερασπίζεται τα συντεχνιακά του συμφέροντα (πολιτικοί-βουλευτές). Είναι αλήθεια ότι οι δικαστικοί αποφασίζουν μόνοι τους τις αυξήσεις των μισθών τους? Βρεγμένη σανίδα που θέλουν και οι μεν και οι δε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog