Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παραμένουν ταμπουρωμένοι οι κουκουλοφόροι στο Πολυτεχνείο

- Advertisement -

Δυστυχώς και πάλι μερικές δεκάδες κουκουλοφόρων προσπάθησαν να εμποδίσουν την ειρηνική πορεία προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια. Κάποιοι μάλιστα, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Χατζηδάκης δέχθηκε επίθεση την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στο αυτοκίνητό του. Χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών για να μπορέσει, αιμόφυρτος, να διαφύγει.

Παρόλα αυτά, τα εκτεταμένα επεισόδια άρχισαν όταν μερίδα διαδηλωτών που βγήκε από την κεντρική πορεία που είχε φτάσει στο Σύνταγμα επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και άρχισε ένας κλεφτοπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Δεκάδες μολότοφ έφευγαν προς κάθε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές εστίες φωτιάς περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας ενώ μάλιστα κάποιοι έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Βουλής, απέναντι από το κεντρικό κτήριο. Εκτός από τις ζημιές στους γύρω δρόμους και τα καμένα αυτοκίνητα, οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε τράπεζες αλλά και έξω από τη ΓΣΕΕ…

H… μάχη συνεχίζεται.

Η αστυνομία έχει προβεί σε δεκάδες προσαγωγές ενώ οι διαδηλωτές απαντούν με νέες επιθέσεις.
Άγρια φαίνεται πως θα είναι η νύχτα, αφού δεκάδες κουκουλοφόροι έχουν ταμπουρωθεί εδώ και μια ώρα στο Πολυτεχνείο. Αποπνικτική η κατάσταση από τα δακρυγόνα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog