Τραυματιστήκατε την ώρα που βάζετε τα λαμπιόνια στο δέντρο; Χτυπήσατε την ώρα που μεταφέρετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Αν έχετε ασφάλεια ζωής τότε ίσως περάσετε πλέον από κόσκινο για να πάρετε αποζημίωση!
Προσοχή τα Χριστούγεννα συνέστησε σήμερα η Υπηρεσία Αποζημιώσεων της Νέας Ζηλανδίας.
Περίπου 3.000 άνθρωποι τραυματίζονται αρκετά σοβαρά κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων ώστε να διεκδικούν αποζημίωση, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV3 η Κέλι Μονγκ, εκπρόσωπος της κυβερνητικής αυτής υπηρεσίας εξετάζοντας τις στατιστικές των τελευταίων πέντε ετών.
Η πρώτη αιτία ατυχημάτων είναι οι πτώσεις, όπως είπε, αλλά επικίνδυνος αποδεικνύεται και ο στολισμός με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.
Επικίνδυνο μπορεί να είναι και το πακετάρισμα των δώρων, που ευθύνεται για το ένα τέταρτο από τους 170 τραυματισμούς την τελευταία πενταετία.
Άλλο ένα 20% των τραυματισμών προκλήθηκε από το άνοιγμα των δώρων, είπε η Μονγκ.
Τετρακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν πέρυσι στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, ενώ κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα περίπου 20 άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση επειδή τραυματίστηκαν ενώ έκοβαν τη γαλοπούλα, το χοιρομέρι ή το κοτόπουλο για το χριστουγεννιάτικο δείπνο.