Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαφάρι του ΣΔΟΕ στα «κόκκινα φανάρια»

- Advertisement -

Για σαφάρι ετοιμάζεται η ολλανδική εφορία, ωστόσο το κυνήγι της φοροδιαφυγής  ξεκινάει στην πιο διάσημη συνοικία του Άμστερνταμ: τα κόκκινα φανάρια. Το ΣΔΟΕ Ολλανδίας ξεκινά εντατικούς ελέγχους στη συγκεκριμένη συνοικία του Άμστερνταμ, με στόχο  να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι από τις ιερόδουλες, καθώς  το 2010 ο προϋπολογισμός της χώρας παρουσίασε έλλειμμα 6%.

Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τις ιερόδουλες, που διαφημίζουν τα προσόντα τους στα περιβόητα παράθυρα του Άμστερνταμ, να περιμένουν όπου να’ ναι την επίσκεψη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Εισπράττουμε φόρους από τις ιερόδουλες τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι  αρκετούς. Ωστόσο δεν έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός των κυριών του επαγγέλματος, καθώς έρχονται από το εξωτερικό και άλλες περιοχές της Ευρώπης», επισημαίνουν άνθρωποι του ολλανδικού ΣΔΟΕ.

Ο ΦΠΑ είναι 19% στις αποδείξεις που κόβουν οι ιερόδουλες στην Ολλανδία,  ενώ ο φόρος εισοδήματος από 33% μέχρι και 54%. Το ζήτημα είναι ότι οι 11.000 δηλωμένες ιερόδουλες… κρύβουν όσα μπορούν, ενώ το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει σε έσοδα από τον κλάδο περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ , για να κλείσει την τρύπα του 6% στον προϋπολογισμό.

«Ως ιερόδουλη κρατάς βιβλία για τα ημερήσια έσοδά σου αλλά και για τα ημερήσια έξοδά σου και οφείλεις να κρατάς αποδείξεις γι’ αυτά. Οι ελεγκτές της εφορίας πάντα είχαν τρόπο να μας ελέγξουν, αν το ήθελαν», σχολιάζει μια κοπέλα.

Οι ιέρειες του..αρχαιότερου επαγγέλματος πιθανόν λοιπόν να συμβάλουν στην… εξυγίανση της ολλανδικής οικονομίας και τη διάσωση του ευρώ. 
*star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog