ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ loutrakiblog: Φτωχό σε χρήμα, ανοιχτό όμως σε ιδέες από φορείς πολίτες και γενικά από κάθε ενδιαφερόμενο θα είναι το καρναβάλι του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κάτι που επανηλειμμένως διευκρίνησε ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Δέδες.

Ο Γιώργος Δέδες, φρόντισε να ξεκαθαρίσει από νωρίς σε όλους τους παρεβρισκόμενους ότι υπάρχουν μόνο 80.000 ευρώ, τα οποία είναι αποκλειστικά και μόνο από χορηγίες, μιας και στο νέο καταστατικό της πρώην ΔΑΕΤ δεν εμπεριέχονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και δεν έχει συνταχθεί ακόμα προϋπολογισμός στο νέο διευρυμένο δήμο. Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τόνισε ότι υπάρχει ήδη σχέδιο για το πρόγραμμα των ημερών του καρναβαλιού ωστόσο παραμένει ανοιχτός σε ιδέες και απόψεις. Στην συνάντηση αυτή, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, παρεβρέθηκαν φορείς αλλά και απλοί πολίτες του δήμου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση θεμάτων και προτάσεων προς συζήτηση.
Βέβαια, δεν έλλειψε η ένταση καθώς στην έναρξη της ανοιχτής συζήτησης τέθηκε θέμα από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Γ. Μαρίνη για τα ελάχιστα χρήματα που μπορούν να διατεθούν αλλά και το ποιός θα είναι τελικά ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της εκδήλωσης, μιας και ο κύριος Δέδες, δεν ήθελε να τον κατονομάσει για δικούς του λόγους.
Ο Γιώργος Δέδες, ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή καρναβαλιού θα οριστεί την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες μικρότερες επιτροπές που θα έχουν βοηθητικό ρόλο τις οποίες θα απαρτίζουν απλοί πολίτες αλλά και φορείς του δήμου με διάθεση να προσφέρουν.
Ο Νίκος Λόης, που βρέθηκε και αυτός στην συνάντηση παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα γίνονταν εκλογές στο δικηγορικό Σύλλογο, δήλωσε στο loutrakiblog ότι “Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βρούμε τρόπο να γίνει το καρναβάλι παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω του νέου Καλλικρατικού νόμου.”

Σχόλιο loutrakiblog: Διακρίναμε μια μικρή ανοργανωσιά στην συνάντηση καθώς ακόμα και οι παρεβρισκόμενοι αδυνατούσαν να καταλάβουν μέχρι ποιό σημείο μπορούν να παρέμβουν αλλά και να προτείνουν, ενώ (πάντα κατά τη γνώμη μας) έπρεπε να υπάρχει ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να σχολιάσουν. Δεν υπήρχε σχέδιο για τίποτα ή τουλάχιστον έτσι μας άφησε να καταλάβουμε ο κύριος Δέδες. Ούτε για την χρονική διάρκεια των εκδηλώσεων ούτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ωστόσο, η αντάλλαγη απόψεων και το επίπεδο σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ήταν εξαιρετικό όπως και η ιδέα να γίνει μια τέτοια κίνηση έτσι ώστε οι αμέσως επόμενοι ενδιαφερόμενοι μετά την δημοτική αρχή που είναι οι φορείς αλλά και οι πολίτες να μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους. Εμείς σαν loutrakiblog, είχαμε κρούσει από την προηγούμενη εβδομάδα τον κώδωνα του κινδύνου και είχαμε επισημάνει το γεγονός ότι υπάρχει σαφής καθυστέρηση στην συγκρότηση τόσο της επιτροπής όσο και του προγράμματος του καρναβαλιού. Η επιτροπή έπρεπε να είχε γίνει χθες. Δυστυχώς όμως υπάρχει σαφής καθυστέρηση. Επίσης, μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι σε έναν δήμο θα γίνουν ΔΥΟ ξεχωριστά καρναβάλια καθώς όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Δέδες, το καρναβάλι των Αγίων Θεοδώρων θα διοργανωθεί κανονικότατα!