Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν από κόσμο.
Για ποιά συμμετοχή της Τοπικής αλλά και της Δημοτικής κοινωνίας στην Λαϊκή Συνέλευση για τα χημικά , μιλάμε Κυρίες και Κύριοι, όταν θα έπρεπε ο κόσμος μας να κατακλύσει το Γήπεδο μέσα και έξω ?

Αν οι τοπικές κοινωνίες δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής , το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών τους ,ουσιαστικά όταν πρόκειται ακόμη και για την τοπική επιβίωση, τότε τι άλλο πρέπει να τις συγκινεί για να αντιδράσουν δυναμικά ? Βαρεθήκαν να ακούν τυμπανοκρουσίες και τα διαχρονικά ΘΑ, και ΘΑ, και ΘΑ ? Χάσανε την εμπιστοσύνη στους πολιτικάντηδες που μας έφτασαν εδώ ? Δεν έγινε καλή κινητοποίηση ?
Φταίει η αδιαφορία και το συνηθισμένο , Δεν βαριέσαι ας τρέξουν οι άλλοι ? ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ.

Που ήταν οι κοινωνικοί φορείς του Δήμου , Που ήταν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, Που ήταν οι εμπορικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου , που ήταν τέλος πάντων οι άμεσα θιγόμενοι ? Συμμετείχαν μόνον ολίγοι και κυρίως αυτοί που τους ενδιαφέρει το καυτό αυτό θέμα.

Που ήταν οι βουλευτές του νομού Κορινθίας ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ να πάνε ΚΟΝΤΡΑ Σε Κυβερνητική πολιτική και στην απόφαση της κατ ΄ευφημισμό Οικολόγου πρώην Υπουργού ? Κάποιος η κάποιοι έστειλαν επιστολή !!!! Απλώς ,Δικαιολογίες. ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙΣ κύριε Βουλευτά ότι τιμάς την ψήφο αυτών που σε έστειλαν στο Κοινοβούλιο να εκπροσωπείς επάξια. ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ , δίπλα στον Δήμαρχο και τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, δίπλα στην κοινωνία τις δύσκολες για τον τόπο μου ώρες. Σε ΘΕΛΩ στην πρώτη γραμμή και όχι σφυρίζοντας από πίσω η πλαγίως .

Ελπίζω το Δημοτικό Συμβούλιο ,με όλες τις παρατάξεις που το εκπροσωπούν, χωρίς φόβο και αναλογισμό όποιου πολιτικού κόστους να υλοποιήσουν την πρόταση του συντοπίτη μας Άρη Κωσταντή στο Τοπικό Συμβούλιο της Παρασκευής 15.7.2011 και να τους κηρύξουν, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. ΙΔΩΜΕΝ και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ.

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ, Χθες Κυριακή 17.7.2011, χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία να δοθεί δυναμική , σύσσωμη, αποτελεσματική και αδιαπραγμάτευτη απάντηση στην εγκληματική πρόκληση της Περιφέρειας που ενέκρινε την χορήγηση αδείας στην περί ου ο λόγος εταιρεία, παρακάμπτοντας, διαγράφοντας και γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το λαϊκό αίσθημα, τους τοπικούς παράγοντες, Δημάρχους , Δημοτικά Συμβούλια και όλον τον κόσμο που αντιτίθεται δικαίως στην μη εγκατάστασή της .

Καλές οι προτάσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν και φυσικά θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ και όχι στον καναπέ, αλλά πιστεύω ότι δεν αρκούν μόνο αυτές.
Νομικά, η περίπτωση της ανάκλησης θα είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι τόσο για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο αλλά και την Περιφέρεια τίθεται θέμα κύρους και αξιοπιστίας όσο και διότι μία υποχώρησή τους ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες καταστάσεις στον Ελλαδικό χώρο. Εάν βέβαια χρειαστεί και Προεδρικό διάταγμα που κατά βάση έτσι πρέπει να γίνει, η ΑΡΣΗ φαντάζει απίθανη. Όμως η ΕΛΠΙΔΑ πάντα ΠΕΘΑΙΝΕΙ τελευταία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΣΤΕ,
Κύριε Δήμαρχε , Κύριοι Επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, Κύριοι αρμόδιοι της Συντονιστικής Επιτροπής για την διεξαγωγή και συγχρονισμό του αγώνα, ΟΛΟΙ οι φορείς μηδενός εξαιρουμένου, και ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πρέπει να καταλάβουμε ότι Για να γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ και ΝΑ ΕΝΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ αυτού του ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ στο Δήμο μας ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ… ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Σταύρος Καβαλλάρης
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ Αγίων Θεοδώρων