Λουτράκι 11/08/2011

Κύριε δήμαρχε,
η διάθεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου σε συγκεκριμένη επιχείρηση της πόλης μας και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, εγείρει μείζον θέμα κι αναδεικνύει το τουριστικό πρόβλημα του δήμου που είναι στην τύχη κι όπου φυσάει ο άνεμος.
Με την παρέμβασή μου, τουλάχιστον όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό, θα προσπαθήσω να συμβάλλων, έτσι ώστε να μπούνε αρχές και κανόνες, προκειμένου να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις σε ποια κατεύθυνση θα επενδύσουν, στο πλαίσιο μιας σχεδιασμένης αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής.
Ο αθλητικός τουρισμός, όπως και κάθε είδος θεματικού τουρισμού (ιαματικός, περιηγητικός, θρησκευτικός, μηχανοκίνητος, καταδυτικός, ορειβατικός κ.λπ) είναι σήμερα κεφαλαιώδους σημασίας, λαμβανομένου υπόψη ότι περιλαμβάνεται στα προεκλογικά φυλλάδια των υποψηφίων δημάρχων, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτε.
Θα πρέπει άμεσα, οι όποιοι υπεύθυνοι τουρισμού του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, να απαντήσουν εάν τους ενδιαφέρει ο αθλητικός τουρισμός;
Εάν όχι, τότε το όλο θέμα – πρόβλημα, λύνεται αυτομάτως.
Εάν ναι, τότε:
1 Να καταγραφεί και να γνωστοποιηθεί, κάθε είδους αθλητική εγκατάσταση.
2 Σε ποιούς, πότε και πώς θα διατίθενται;
3 Εάν παρέχονται δωρεάν ή με συμβολικό τίμημα ή τέλος πάντων με ποιό χρηματικό κόστος, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να γνωστοποιήσουν στους πελάτες τους, το κόστος του πακέτου;
4 Να προχωρήσει άμεσα ο δήμος στη δημιουργία πλέγματος αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, έτσι ώστε να αποκτήσει η πόλη μας και τη φήμη του αθλητικού κέντρου προετοιμασίας και μάλιστα σε άγονες περιόδους του χρόνου, που εκδηλώνεται συγκεκριμένο ενδιαφέρον.
Η σημερινή δημοτική αρχή, για να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, γιατί αυτή άλλωστε είναι η μοναδική προοπτική του, θα πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ειδικά, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οι άσχετοι με τον τουρισμό να ομιλούν λιγότερο και να αντιληφθούν όλοι ότι η πόλη αυτή δεν είναι βιομηχανική, εμπορική, κτηνοτροφική, γεωργική, ψαροχώρι κ.λπ.
Η πόλη είναι καθαρά και μόνον τουριστική!

Με τιμή

Βασίλης Μαντάς