Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Του αχρέωτου – Απάντηση στις επικρίσεις του κ. Παπαγεωργίου προς την Δημοτική αρχή

- Advertisement -

Ε λοιπόν αυτός ο Λογοθέτης δεν πρόκειται να σταχτώσει φίλο για φίλο. Έρχεται τώρα ο κ. Παπαγεωργίου και του κάνει κριτική για θέματα που αφορούν 95% τους Αγίους Θεοδώρους…

Σοβαρά θέματα, φορτωμένα με χίλια μύρια προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν ουσιαστικά τελεσιδικήσει, πριν ακόμη αναλάβει την δημαρχεία ο κος Λογοθέτης.
Θέματα με τα οποία ο επικριτής του κου Δημάρχου, κ. Παπαγεωργίου, προφανώς είχε ασχοληθεί και τα προηγούμενα χρόνια, με τον τότε δήμο Αγ. Θεοδώρων, τότε που γινόντουσαν όλες αυτές οι παρανομίες με την ομηρία των κατ’ επίφαση δημοτικών υπαλλήλων της ΔΗΚΕΠΑΘ, τότε που στηνόντουσαν όλες οι βιομηχανίες στο Σουσσάκι, τότε που η soussaki logistics κατέθετε στα αρμόδια υπουργεία, ΟΛΑ τα απαραίτητα εκ του νόμου χαρτιά για την αδειοδότησή της κοκ.

Εγκαλεί ο κ. Παπαγεωργίου την σημερινή δημοτική αρχή για απραξία, γιατί δεν προωθεί κατά την γνώμη του δράσεις και ενέργειες μετρήσεων, της γενικότερης ρύπανσης στην βιομηχανική ζώνη των Αγ. Θεοδώρων, όμως δεν τολμά να υπογραμμίσει ότι ήδη ο κ.  Περιφερειάρχης κ. Τατούλης έχει εδώ και πολύ καιρό δεσμευθεί δημόσια, ότι η περιφέρεια έχει ενεργοποιήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Εγκαλεί ο κ.  Παπαγεωργίου τον κ Δήμαρχο για την μεθοδολογία ανάπτυξης του αγώνα, ενάντια στην εγκατάσταση της soussaki logistics, όμως αποκρύπτει ότι ουσιαστικά ο κ. Δήμαρχος σύρθηκε – κάκιστα – από την επιτροπή αγώνα, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Παπαγεωργίου, και στο κλείσιμο της εθνικής οδού και στο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ,ότι συμπεριφορές σαν αυτές των συναγωνιστών του κ. Παπαγεωργίου, στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στον Ισθμό, απλά αποπροσανατολίζουν τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Γιατί ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Παπαγεωργίου δεν έβαλε θέμα στην επιτροπή αγώνα, να καταγγελθούν οι κ.κ. Νικολάου και Δέδες που μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει έως τώρα στον διεκδικητικό αγώνα των Αγιοθεοδωρητών;

Γιατί ο κ. Παπαγεωργίου, νομικός γαρ, δεν ενημέρωσε τους συμπολίτες του που εργάζονταν στην ΔΗΚΕΠΑΘ και τους βρήκε ο κ. Λογοθέτης, ότι όχι μόνο δεν δικαιούνται να πληρωθούν, αλλά ίσως να βρεθούν και κατηγορούμενοι, για τις εργασιακές αλχημείες που απεδέχοντο από την δημοτική αρχή του κ. Σοφία;

Γιατί ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτηρίζει τώρα, σήμερα, ατυχές το γεγονός του βιολογικού, λες και το δημιούργησε ο κος Λογοθέτης είτε τον βιολογικό του Αγ. Θόδωρα, με πρόστιμο 2 εκ ευρώ, είτε του Λουτρακίου που έχει μηχανήματα με ημερομηνία λήξης το 2012, οπότε θα υποχρεωθεί ο δημότης να επιβαρυνθεί με 5 εκ. Ευρώ, για την αναγκαστική εκ του νόμου αναβάθμισή τους.

Και τώρα στο ένα και μοναδικό θέμα που ακροθιγώς αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, ως πρόβλημα Λογοθέτη, που αφορά και την πόλη του Λουτρακίου, το ζήτημα σχέσεων με το καζίνο. Τι θα έπρεπε κατά την γνώμη του να γίνει, να μην εξεταστούν οι καταγγελίες του κ. Μπαλοδήμου, στην μηνυτήρια αναφορά που είχε ήδη καταθέσει και δημιουργούσαν τουλάχιστον ενδείξεις οικονομικών διεκδικήσεων από τους συνεταίρους μας;   Αυτό ακριβώς έγινε με τον αρμόζοντα σεβασμό στην σχέση του συνεταιρισμού.

Μάλλον ο κ. Παπαγεωργίου αντιλαμβάνεται την όποια δυσφορία των συνεταίρων μας, όταν εμείς ζητούμε τον αντίστοιχο σεβασμό εκ μέρους τους, ως προοίμιο ίσως κακών σχέσεων. Καιρός είναι πια να αλλάξει και αυτό και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Δεν συμφωνώ σε αρκετά σημεία έως τώρα με τον τρόπο, με τις μεθοδεύσεις, με την αναβλητικότητα που χαρακτηρίζουν την δημοτική αρχή Λογοθέτη.
Λαμβάνοντας όμως υπόψιν μου δύο σημαντικότατους παράγοντες, που καθορίζουν την δυνατότητα άσκησης της σημερινής δημοτικής εξουσίας – τον μνημονιακό Καλλικράτη και τα άδεια ταμεία της πρώην ΔΑΕΤ , μαζί με τα δάνειά της –  δεν μπορώ παρά να σταθώ κριτικά μεν, αλλά συμπαραστάτης στις προσπάθειες του κ. Λογοθέτη – σ΄ αυτές που κάνει -, θεωρώντας ότι  οι προθέσεις στοχεύουν στο να ξαναβρεί ο τόπος μας την χαμένη του αίγλη.

Ναι είναι άπειρος ο κ. Λογοθέτης, όμως και οι πλέον επιτυχημένοι  επαγγελματίες, καλλιτέχνες, επιστήμονες ήταν στην αρχή τους ερασιτέχνες.
Ναι να τον κρίνουμε αυστηρά τον κ. Λογοθέτη, όμως δικαιούται να του επιτραπεί να αναπτύξει και τις δικές του αποκλειστικά πρωτοβουλίες, ακόμη και στην ανάδειξη της πραγματικής εικόνας του δήμου μας.

Να προσπαθήσουμε να επισημάνουμε υπογραμμίζοντας στον κ. Λογοθέτη, μιας και έχει την ροπή του συγκεντρωτισμού, ότι ο ρόλος του είναι να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και μόνο, αφήνοντας ή μάλλον προωθώντας τους δημοτικούς συμβούλους να ασχοληθούν σοβαρά με τα δημοτικά θέματα, ως οφείλουν εξάλλου, αναδεικνύοντας επιτέλους την μοναδική εξουσία που τους δίνει ο νόμος, μόνο σ’ αυτούς, να ψηφίζουν και να αποφασίζουν.

Ζητώ εκ των υστέρων συγνώμη για το μέγεθος της τοποθέτησης

ο αχρέωτος

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δικηγόρος ή νομικός σύμβουλος ονομάζεται ο νομικός ο οποίος αναλαμβάνει να παρέχει νομικές συμβουλές σε κάποιον ή να τον εκπροσωπήσει ενώπιον δικαστηρίου. Ο νόμος τον χαρακτηρίζει άμισθο δημόσιο λειτουργό. Η ικανότητα εκπροσώπησης πολιτών ενώπιον των δικαστηρίων ονομάζεται ικανότητα προς το δικολογείν. Μπορεί να είναι είτε ελεύθερος επαγγελματίας είτε μισθωτός (σχέση έμμισθης εντολής) είτε και τα δύο. Οι δικηγόροι ανήκουν σε επαγγελματικούς συλλόγους, τους δικηγορικούς συλλόγους οι οιποίοι είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
    μαλλον οι ακρηβοπληρωμενοι της λουτρακι α.ε. δεν τον καληπτουν τον κ.δημαρχο ας παρει και τον αχρεωτο να κλησει το καρε

    pomlapi

  2. Αγαπητέ pomlapi,
    Καλή αλλά ατυχής η προσπάθειά σου να με κατατάξεις εκεί όπου εξυπηρετείται η λογική του αντίθετου, μιας και παραβλέποντας την ουσία της ανάρτησης, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι μόνο μη τυχόν και θιγούν οι επικρίσεις προς τον κ. Δήμαρχο.

    Δεν περιμένω σώνει και καλά να γραφτούν σχόλια επιδοκιμασίας, όμως επειδή κατά τα φαινόμενα διαθέτεις και γνώση και κρίση, θα ήταν ωφελιμότερο να σχολιάσεις, ακόμη και διαφωνώντας, τα σημεία παρέμβασης του συνδημότη μας εξ Αγ. Θεοδώρων, σε σχέση με την ταπεινή μου εκτίμηση, έτσι ώστε ίσως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δεδομένες αγκυλώσεις προσκόλλησης σε πρόσωπα, αποκρούοντας την ανταπόκριση που βρήκε η Σοφιστική ανάμεσα στους οπαδούς της εριστικής τέχνης.

    Τέλος δέξου για την οικονομία της συζήτησης την δήλωσή μου ότι ο σκοπός μου δεν είναι να υπερασπιστώ τον κ. Δήμαρχο αλλά να συνεισφέρω στην αλήθεια των γεγονότων.

    Ο αχρέωτος

  3. Όντως δεν πρόκειται να σταχτώσει φίλο για φίλο ο κος Λογοθέτης αφού με τις τακτικές του έχασε τον σεβασμό και την εκτίμηση ακόμη και δικών του ανθρώπων,φίλων και συνεργατών.

    ANONYMOUS

  4. Καλή αλλά ατυχής η προσπάθειά σου κε αχρέωτε να μας πείσεις ότι δεν είσαι καταταγμένος στα κλιμάκια της δημοτικής αρχής.
    Βέβαια δεν εννοώ την τουριστική ΑΕ ,παρόλο που πολύ θα επιθυμούσες να συμμετέχεις,αλλά βλέπεις οι συνοδοιπόροι σου δεν εκτιμούν τις τεχνοκρατικές σου ικανότητες…..

    ANONYMOUS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog