Βυθίζεται η Ακρόπολη στο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα, αφού, όπως εκτιμούν οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους, τα κράτη της ευρωζώνης θα αποτύχουν παταγωδώς στην αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας…

Δυσοίωνα αποτελέσματα για τη χώρα μας και την ενδεχόμενη χρεοκοπία καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Emnid που διενεργήθηκε για λογαριασμό του FOCUS.

Σε αυτήν, το 56% των ερωτηθέντων Γερμανών πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία, έναντι ενός 40% του δείγματος που εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας μπορεί να αποφευχθεί.

Άκρα απαισιοδοξία δείχνουν οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι θεωρούν σε ποσοστό 69% ότι η διάσωση της Ελλάδας θα αποτύχει. Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) είναι διχασμένοι(49% και 49%), το δε 56% των ψηφορόρων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων εκτιμά ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

Η εταιρία ερευνών κοινής γνώμης TNS Emnid πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1. 008 Γερμανών πολιτών την 14η και 15η Σεπτεμβρίου 2011.

“Πνίγει” την Ελλάδα το εξώφυλλο

Το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους είναι άκρως προκλητικό, δείχνοντας την Ακρόπολη να πλέει στο νερό, βυθισμένη κατά το ήμιση, ενώ πάνω στο κεφάλι της Αφροδίτης της Μήλου, στέκεται ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.