Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Πωλητήριο” σε υπουργεία αλλά και στη ΓΑΔΑ

- Advertisement -

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν με βήμα γοργό οι αποκρατικοποιήσεις. Σε δημοπρασία θα τεθούν 35 ακίνητα του Δημοσίου. Δείτε αναλυτικά για ποια πρόκειται…

Σύμφωνα με την “Ημερησία”, θα βγουν στο σφυρί με τη μέθοδο “Sale & Lease Back” (πώληση και επαναμίσθωση), τα κτίρια που στεγάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης αλλά και η ΓΑΔΑ στη Λεωφ. Αλεξάνδρας. Σε ιδιώτες κτίρια εφοριών, της ΕΛ.ΣΤΑΤ., της Γενικής Γραμματείας Τύπου και το Εκθεσιακό Κέντρο της Hellexpo στο Μαρούσι

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος, και βάσει του Mεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το Σεπτέμβριο έπρεπε ήδη να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Oι πολυποίκιλες, όμως, αντιστάσεις και οι αντιστάσεις που εκδηλώθηκαν εντός του κυβερνώντος κόμματος ύψωσαν φραγμό στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, τώρα που η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση, τονίζει, το άρθρο, υποχρεώθηκε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες.

“Έτσι, προωθείται η άμεση πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με τη ΔEH να συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο. Παράλληλα, θα «τρέξουν» και οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπουργείου Eσωτερικών στη B. Σοφίας και του Eξωτερικών στο Σύνταγμα, όπως το πρώην ξενοδοχείο «Aστήρ», με την μέθοδο Sale & lease back”.

Μεταξύ άλλων, άμεσα,αναμένεται απόφαση της Διυπουργικής για την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης για τα λιμάνια, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τις εταιρείες ύδρευσης, την TPAINOΣE, τα EΛTA, το καζίνο Πάρνηθας και τη ΔEH.

Mεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το κτίριο του υπουργείου Eξωτερικών (Aκαδημίας και B. Σοφίας), αλλά και τα άλλα κτίρια του υπουργείου στο κέντρο της Aθήνας, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Tύπου και της EΛ.ΣTAT., το κτίριο της Aσφάλειας Θεσσαλονίκης, του υπουργείου Eσωτερικών και του Δικαιοσύνης, η Γενική Aστυνομική Διεύθυνση Aττικής (ΓAΔA) στη λεωφόρο Aλεξάνδρας και το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Mαρούσι.

Eπίσης, περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα στα οποία στεγάζονται εφορίες, οι οποίες πλέον θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog