Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Φοιτητές – “νονοί” για να μην χαθεί το εξάμηνο

- Advertisement -

Εναλλακτικούς τρόπους εφηύραν φοιτητές του τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική. Απειλές για τη ζωή του προέδρου και για “χτίσιμο” του στο γραφείο. Επικαλέστηκαν τη βοήθεια “καλών παιδιών”…

Πρακτικές “νονών” χρησιμοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο του τμήματος να συγκαλέσει γενική συνέλευση των καθηγητών, ώστε να ορίσουν εμβόλιμη Εξεταστική, όταν τελειώσουν οι καταλήψεις, για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Περίπου σαράντα φοιτητές απαίτησαν να βρουν κάποιο τρόπο οι καθηγητές, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, παρότι δεν θα έχουν συμπληρωθεί δεκατρείς εβδομάδες μαθημάτων.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, μετά τη γενική συνέλευση των φοιτητών του τμήματος, όπου είχε αποφασιστεί η συνέχιση της κατάληψης στη σχολή, ομάδα περίπου σαράντα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του προέδρου του τμήματος Ανδρέα Γιαννακουδάκη.

Οπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” καθηγητές και φοιτητές που ανήκουν στο κίνημα “ανοιχτές σχολές” υποχρέωσαν τον καθηγητή να συντάξει πρόσκληση προς τους συναδέλφους του να προσέλθουν σε γενική συνέλευση προκειμένου να επικυρώσουν τις αποφάσεις που υπαγόρευσαν εκείνοι σχετικά με τις Εξεταστικές και το εξάμηνο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας απειλήθηκε ότι στην περίπτωση που δεν θα υπέγραφε την πρόσκληση “δεν θα του επέτρεπαν να φύγει από το γραφείο του, θα έχτιζαν την πόρτα και θα τον έβρισκαν ακόμη και στο σπίτι του”, μιας και, όπως του φώναζαν, “ήξεραν πού μένει”.

Παρών στο σκηνικό της βίας και της απειλής ήταν και δεύτερος καθηγητής, ο οποίος προσέτρεξε να συνδράμει τον συνάδελφό του: τελικά υποχρεώθηκε και εκείνος να υπογράψει την πρόσκληση προς τη γενική συνέλευση των καθηγητών. Μάταια ο κ. Γιαννακουδάκης προσπάθησε να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούσε να πείσει τους συναδέλφους του να μετάσχουν σε μια γενική συνέλευση ενός τμήματος που τελεί υπό κατάληψη για να συμφωνήσουν με την υπαγορευμένη από τους φοιτητές προειλημμένη απόφαση. Οι καταληψίες τού απάντησαν ότι είχαν τον τρόπο να το επιβάλουν.

Μάρτυρες στην υπόθεση έγιναν και υπάλληλοι της υπηρεσίας φύλαξης του πανεπιστημίου. Ωστόσο, οι καταληψίες τούς συμβούλευσαν “να μην ξαναπατήσουν, γιατί θα τους έστελναν τα καλά παιδιά”.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος του τμήματος υποχρεώθηκε να συγκαλέσει γενική συνέλευση, και μάλιστα στον χώρο που υπέδειξαν οι καταληψίες, δηλαδή στο μεγάλο αμφιθέατρο του κεντρικού Χημείου του ΑΠΘ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog