Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

- Advertisement -

Μόνο εκείνοι που δεν το… είδαν μπορούν να θεωρηθούν «χαμένοι» απ’ το ΑΕΚ-Ολυμπιακός…


Όσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν παρακολουθήσαν το ντέρμπι δεν έχασαν απίστευτο ματς!

Έχασαν όμως, δύο απίστευτα γκολ από Μιραλάς (αρχικά) και Λεονάρντο (στη συνέχεια), που κράτησαν ισόπαλες (1-1) και «πακέτο» στην κορυφή τις δύο ομάδες.

Αν εξαιρέσουμε τα δύο πανέμορφα γκολ από τους Λεονάρντο και Μιραλάς, ΑΕΚ και Ολυμπιακός κακοποίησαν το ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ και έμειναν στο 1-1, το οποίο ευτυχώς θα ξεχάσουμε γρήγορα!

Με βάση την ψυχολογία στις τάξεις των δύο ομάδων όλες αυτές τις προηγούμενες μέρες, η λογική έλεγε ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε στο ματς με περσσότερο πάθος για να πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού. Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 5λεπτο ακριβώς αυτό έγινε, με τους κιτρινόμαυρους να μπαίνουν πιο δυνατά σε κάθε μονομαχία και να κερδίζουν τις περισσότερες, με αποτέλεσμα να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να είναι στην επίθεση.

Το πρόβλημα για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν ότι δεν έδειχνε να έχει ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα αναπτυχθεί ορθόδοξα και να θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Ο εκνευρισμός που προκλήθηκε από τις κίτρινες κάρτες που μοίραζε πανεύκολα -και από ένα σημείο και μετά οι παίκτες και των δύο θα έπρεπε να το καταλάβουν και να προσέχουν- ο Κωνσταντινέας είχε ως συνέπεια ακόμη περισσότερες… δυνατές μονομαχίες, καθώς τα νεύρα ήταν τεντωμένα.

Με τον Λεονάρντο να πάει αριστερά (δεξιά ο Γκούντγιονσεν, κορυφή ο Λυμπερόπουλος) η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να πλαγιοκοπήσει από εκεί την ερυθρόλευκη άμυνα αλλά υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα, ώστε να βγει ευκαιρία για γκολ.

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ως γνωστόν τους παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά και ενας εξ αυτών, ο Μιραλάς, στο 23′ εξέθεσε τον Μανωλά και με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Αραμπατζή για το 0-1! Ηταν το πρώτο σουτ των Πειραιωτών στο ματς, μπήκε γκολ και αυτό επηρέασε πάρα πολύ ομάδα και εξέδρα της ΑΕΚ, με συνέπεια για ένα 10λεπτο να γίνεται το ένα λάθος μετά το άλλο.

Το θετικό για την Ένωση, σε αυτό το διάστημα, ήταν το γεγονός ότι συνέχιζε να έχει περισσότερο πάθος από τον αντίπαλο της (αυτό φαινόταν σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας) και έτσι σταδιακά πήρε ξανά την κατοχή της μπάλας, χάρη κυρίως στον Βάργκας. Ο Λεονάρντο ήταν αυτός που έψαχναν οι κιτρινόμαυροι για να πάρει πρωτοβουλές και να δώσει τη λύση και τελικά την έδωσε στο 43′.

Ο Κάλα -σε μια φάση χαρακτηριστική της διαφοράς των δύο ομάδων στον… τσαμπουκά στο πρώτο ημίχρονο- πήρε με το «έτσι θέλω» δύο σερί μονομαχίες, η μπάλα πήγε στον Λεονάρντο και αυτός από αριστερά έκλινε προς το κέντρο και με τρομερό σουτ την έστελε στο «παραθυράκι» του ακίνητου Κοστάντσο για το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου!

Αλλαγές και… Αβραάμ δεξιά!

Ο τραυματισμός του Γκούντγιονσεν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, που όλα δείχνουν πως είναι και σοβαρός, έφερε με την έναρξη της επανάληψης την πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον Καφέ να μπαίνει στη θέση του. Αλλαγή έκανε, επίσης στο 46′, και ο Βαλβέρδε, με τον Μέλμπεργκ να αντικαθιστά τον Φουστέρ (που είχε ενοχλήσεις), τον Παπαδόπουλο να πάει… δεξί μπακ και τον Μοντέστο να ανεβαίνει στα χαφ.

Η εικόνα του παιχνιδιού, πάντως, δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ, δηλαδή, είχε περισσότερο πάθος, πίεζε συνεχώς και έκλεβε μπάλες ή ανάγκαζε τους ερυθρόλευκους σε αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να παίρνει την κατοχή της μπάλας αρκετά εύκολα. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, χρειαζόταν η εκπληκτική εμφάνιση του Βάργκας, ο οποίος στο κέντρο ουσιαστικά… μόνος του καθάριζε όλες τις φάσεις και έβγαζε την ΑΕΚ γρήγορα στην επίθεση.

Κλασική ευκαιρία δεν ερχόταν στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και στο 64′ αντικατέστησε τον αρνητικό Αμπντούν με τον Φετφατζίδη, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο για την ομάδα του.

Τα λεπτά, πάντως, περνούσαν χωρίς κάποια καλή φάση από τις δύο ομάδες και μετά το 75′ ήταν η σειρά του Κωστένογλου να κάνει την κίνηση του από τον πάγκο, βγάζοντας τον κουρασμένο και με ενοχλήσεις Λεονάρντο για να περάσει στο ματς ο Χοσέ Κάρλος. Ο προπονητής της ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 83′, με τον Κοντοέ αντί του Γεωργέα, που κι αυτός δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς είχε ζητήσει αλλαγή λίγο νωρίτερα.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 86′ με ένα καλό σουτ του Λαγού και μετά είχαμε ρεσιτάλ ανόητης συμπεριφοράς από τους ποδοσφαιριστής. Ο Μάκος που είχε κίτρινη κάρτα κάτι είπε στον Κωνσταντινέα και αποβλήθηκε, αμέσως μετά ο Μοντέστο που επίσης είχε κίτρινη… κατέβασε το σορτσάκι του Κάλα και αποβλήθηκε κι αυτός!

Ο Βαλβέρδε αποφάσισε να κάνει την τρίτη αλλαγή στο 90′ με τον Μακούν αντί του αόρατου Ιμπαγάσα, ο γυμναστής του Ολυμπαικού αποβλήθηκε κι αυτός επειδή… πέταξε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και το 1-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα…

Man of the match: Ο Βάργκας έκανε τρομερή εμφάνιση για την ΑΕΚ! Ο Κολομβιανός πήγαινε με πολύ πάθος και… μυαλό σε κάθε μονομαχία, έπαιζε σχεδόν μόνος του το κέντρο του Ολυμπιακού, έκοβε συνεχώς μπάλες και έβγαζε την ομάδα του στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βαλβέρδε σίγουρα θα περίμενε περισσότερα από τον Ιμπαγάσα… Δεν έκανε απολύτως τίποτα και ουσιαστικά πέρασε εντελώς απαρατήρητος.

Στο ύψος του: Σε ακόμη ένα ματς της ΑΕΚ -και μάλιστα ντέρμπι αυτή τη φορά- ο Λεονάρντο απέδειξε ότι η ομάδα μπορεί να βασιστεί πάνω του. Πλαγιοκοπούσε την άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να φτιάξει φάσεις για τους συμπαίκτες του και τελικά πέτυχε ο ίδιος, με υπέροχο τρόπο, το γκολ της ισοφάρισης.

Η γκάφα: Ο Μανωλάς θα έπρεπε, ως στόπερ, να έχει διαβάσει το παιχνίδι του Μιραλάς και να έχει πάντα στο μυαλό του ότι ο Βέλγος κάνει συνεχώς τη φάση που έκανε στο γκολ που πέτυχε.

Το στραγάλι:
Ο Κωνσταντινέας ήταν υπερβολικός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τις κίτρινες κάρτες, προσπαθώντας έτσι να μη χάσει τον έλεγχο του ματς. Γενικά το πήγε καλά το παιχνίδι, υπό την έννοια πως δεν υπήρξε κάποια φάση που να προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από κάποια εκ των δύο ομάδων. Σωστή και η αποβολή του Μάκου, που χωρίς ουσιαστικό λόγο κι ενώ είχε κίτρινη κάρτα, είπε κάτι… ανάρμοστο στον Κωνσταντινέα. Σωστή και η αποβολή του Μοντέστο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα αμέσως μετά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog