Πέτρος Τατούλης:Αν η χώρα καταρρεύσει η Πελοπόννησος θα σωθεί!

2011-11-06T14:04:59+03:0006 Νοέ 2011 | 14:04|Κατηγορίες: ΤΟΠΙΚΑ|Ετικέτες: , |5 Σχόλια

Ο πρωθυπουργός Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κλέβει τη δόξα από τον Πανίκα: “Αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας”…

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές για τον Πέτρο Τατούλη. Το χθεσινό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν μέσω του πολιτικού χάους, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Απολαύστε τον:

«Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα, εφόσον αυτό το δημιούργησε και μάλιστα σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τις σημερινές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας, με τους οποίους είχε συνάντηση εργασίας της Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα δεν έχουν πλήρως αποτυπώσει το πρόβλημα και πρέπει να αλλάξουν πλήρως κατεύθυνση».

Ο κ. Τατούλης έκανε επίσης λόγο για αποδιοργάνωση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας και τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, με τις προσωπικές ευθύνες που έχει, δεν μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με την εκτίμησή του Περιφερειάρχη, η πολιτική κατάσταση της χώρας το τελευταίο χρονικό διάστημα επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. «Ο βήχας της Αθήνας σημαίνει μεγάλη καμπάνα για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε τη διατυπωμένη εδώ και χρόνια άποψή του για τη στρέβλωση της Ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντάς την τη «μοναδική κομμουνιστική οικονομία στο διεθνές πολιτικό πεδίο».

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τη Γενική Τράπεζα να στρέψει το ενδιαφέρον της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις Περιφέρειες γενικότερα, μακριά από την παθογένεια της Αθήνας. «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί ένα νέο μοντέλο σκέψης, σύμφωνα με το οποίο μοχλεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Τατούλης. Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η απορροφητικότητα του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολύ καλή πορεία και για το λόγο αυτό έχουν εξασφαλιστεί πλέον της πρόβλεψης ακόμα 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης και των fasttrackεπενδύσεων δημιουργούν εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξή της.

Ο κ. Τατούλης κάλεσε σε συνεργασία τις τράπεζες προκειμένου να δημιουργηθεί αφενός ένας εγγυοδοτικός χρηματοπιστωτικός μηχανισμός, μιας κοινοπραξίας τραπεζών δηλαδή, με βάση τα ακίνητα της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και αφετέρου να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Με το νέο ειδικό αναπτυξιακό νόμο μάλιστα προβλέπεται η κατά 80 % χρηματοδότηση του τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δημιουργία του χρηματοπιστωτικού εγγυοδοτικού μηχανισμού θα περιορίσει το επιχειρηματικό ρίσκο των επενδύσεων δημιουργώντας τις απαραίτητες ασφαλείς συνθήκες και κατ’ αυτό τον τρόπο θα «φύγει μπροστά» όσον αφορά την ανάπτυξή της αποτελώντας παράλληλα τον πιλότο και για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο πολιτικό ζήτημα των τελευταίων ημερών ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης διαιωνίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού της χώρας. «Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η εικόνα σύγχυσης προς το εξωτερικό, η οποία όμως αποτελεί και αποτύπωση της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Όσον αφορά την οικονομική εξασφάλιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, άποψη η οποία έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης και ήδη επεξεργάζονται ανάλογα σχέδια από τον κ. Όλι Ρεν και κ. Σόιμπλε. «Μετά την αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης αντιπαρέβαλε τη σταθερότητα και αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ανασφάλεια που προκαλείται από την αστάθεια του κεντρικού πολιτικού σκηνικού και τις επιπτώσεις που έχει στο ύψος και την ποιότητα των επενδύσεων. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε τη βελτίωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων στο ύψος του 38,5 % για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 15 % περίπου πάνω από το μέσο όρο της χώρας και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης.

*kamarinia.gr

5 Σχόλια

 1. ANONYMOUS 6 Νοεμβρίου 2011 σε 16:29 - Απάντηση

  s-spinos:

  έχω την εντύπωση ότι σας το έχω ξανά στείλει, αν θυμάμαι καλά,στις 23/10/11.

  olympia.gr/2011/10/23/%ce%bf%ce%b9-%cf%8…b9%ce%ba/#more-99575

  διαβάστε το, αξίζει τον κόπο. και προ πάντων το τελευταίο
  σχόλιο.
  αυτός ετοιμάζεται να κάνει την περιφέρεια γερμανική
  επαρχία.

 2. ANONYMOUS 6 Νοεμβρίου 2011 σε 17:31 - Απάντηση

  Ο ανθρωπος εναι εκτος τοπου και χρονου……..η μαλλον εκτος πραγματικότητας……..
  Μαζεψτε τον……………

 3. dimotisloutraki 7 Νοεμβρίου 2011 σε 01:40 - Απάντηση

  'Ο πρωθυπουργός Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης' Ασχολίαστο. για ριχτέ μια ματιά τι σημαίνει ''Ειδικές Οικονομικές Ζώνες''

  http://www.youtube.com/watch?v=cQTuCWVOe3k

  Ξυπνήστε!!! Μας ξεπουλάνε…

 4. ANONYMOUS 7 Νοεμβρίου 2011 σε 10:02 - Απάντηση

  s-spinos:

  και για να είμαστε πιο σαφείς και συγκεκριμένοι,
  υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία περνούν στα ψιλά, στα πολύ ψιλά που συμπληρώνουν το όλο ανοσιούργημα. έχουμε τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες, με όλες τις συνέπειες, στον εργασιακό τομέα.
  ένα άλλο νομοσχέδιο που έχει περάσει, λέει ότι υπάρχει περίπτωση για λόγους αναπτυξιακούς, να κάνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις , και ο ιδιοκτήτης θα αποζημιωθεί με ένα ποσό που θα έχει εγκριθεί κεντρικά, και δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη.
  Δεν έχει δλδ δικαίωμα αν το ποσό είναι χαμηλό, να προσφύγει στη δικαιοσύνη για αύξηση της αποζημίωσης,σου βουτάνε τη γη
  υποχρεωτικά με το ποσό που θέλουν.