Είναι ο χαμένος της μεταβατικής κυβέρνησης και την επομένη της ανάληψης δράσης, αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια τις πελατειακές σχέσεις στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ο Π. Μπεγλίτης μιλά για δωροδοκίες δημοσιογράφων (Vid)…

Συμφέροντα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία προέβαλλε ισχυρή αντίσταση, παρατήρησε στη διάρκεια της θητείας του, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και κατήγγειλε ανοιχτά σε πρωϊνή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε κομματικές συντεχνίες στο ΥΠΕΘΑ, ακόμα και σε λάδωμα δημοσιογράφων που δυσχέραναν το πολιτικό του έργο.

“Έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε, Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους delivery boys. Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω”, υπογράμμισε.

Ο κ. Μπεγλίτης επέκρινε δε, το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο, δηλώνοντας ότι περίμενε ένα σχήμα περισσότερο ευέλικτο και λιγότερο δυσκίνητο.

Διευκρίνισε πάντως ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρ’ ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα, λόγω της συμμετοχής στελεχών του ΛΑΟΣ σε αυτή.

Για τηΝ νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έκανε λόγο για “σουρεαλιστικό σχήμα που προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις”.

“Μετά τη λυσσαλέα επίθεση της Ακροδεξιάς βλέπουμε να σπεύδουν οι προστάτιδες δυνάμεις να σπεύσουν στο ΥΠΕΘΑ για να προστατέψουν τον πελατειακό τους χώρο”, δήλωσε.

Όσον αφορά δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ περί πραξικοπήματος ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για γελοιότητες. “Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιστές στη νομιμότητα. Η λυσσαλέα επίθεση είχε συγκεκριμένες στοχεύσεις επειδή πάγωσα τις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες. Σε γαλλικά κυπατζίδικα γραφεία αυτές οι κατασκευές, λύσσαξαν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, γιατί χαλούσε το προφίλ του Σαρκοζί”, τόνισε.

Δεν πυροβολώ τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρόσθεσε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. “Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν”, ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας εκθείασε τον κ. Παπαδήμο χαρακτηρίζοντας την επιλογή του για τον πρωθυπουργικό θώκο ως άριστη, αλλά θεώρησε ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι πολυπληθές ως αποτέλεσμα ισορροπιών στο ΠΑΣΟΚ. “Είναι μία μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν πρέπει να θέσουμε την πήχη πολύ ψηλά”, σημείωσε.