Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυβέρνηση αλά ιταλικά θέλει ο Παπαδήμος

- Advertisement -

Πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον
αναφέρουν πως δέχεται εισηγήσεις ανασχηματισμού με στόχο λιγότερα μέλη στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του θεωρούν πως η κυβέρνηση της οποίας ηγείται θα έπρεπε να είχε τα χαρακτηριστικά της ιταλικής κυβέρνησης, δηλαδή ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με ελάχιστους, αν όχι κανέναν, υφυπουργούς.
Ο κ. Παπαδήμος σχεδιάζει να θέσει τις επόμενες ημέρες το συγκεκριμένο θέμα στους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη στη βάση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης της κρίσης, από πλευράς των συνεργαζόμενων κομμάτων.
Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να συζητήσει μαζί τους τις ενδοκυβερνητικές κόντρες που προκύπτουν κάθε εβδομάδα και οι οποίες μπορεί να ενταθούν στους επόμενους μήνες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.
Τα ζητήματα που προκαλούν τη πρωθυπουργική ανησυχία είναι τα εξής:
–          φορολογικό
–          αδειοδότηση ΤΑΧΙ
–          αποκρατικοποιήσεις
–          πολυνομοσχέδιο για δημοσίους υπαλλήλους
–          σκοπιανό
–          ΑΟΖ
–          νέες απαιτήσεις Τρόικας
Όλα τα παραπάνω θέματα θα κληθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να τα αντιμετωπίσει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Σε όλα αυτά τα θέματα η προσέγγιση κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του είναι διαφορετική, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θα εργαστεί στο παρασκήνιο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να περιοριστούν φαινόμενα ακραίων διαφωνιών που ήδη προετοιμάζονται.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog