Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιατί μας δουλεύετε κύριε δήμαρχε;

- Advertisement -

‘…..Ο Κώστας Λογοθέτης και η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΄΄Με τους πολίτες μπροστά ΄΄ ανοίγουν το δρόμο και εγγυώνται την επόμενη ημέρα για το Δήμο μας.
Ανοίγουν το δρόμο ώστε και οι Άγιοι Θεόδωροι να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν σε μία ισχυρή διοικητική μονάδα, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες.’ Με τους Πολίτες Μπροστά 2010
Ναι τα παραπάνω λόγια δεν είναι αστείο, ανέκδοτο ή καλαμπούρι, άλλωστε η πρωταπριλιά απέχει ακόμα αρκετά… Είναι όμως μια από τις πολλές προεκλογικές δηλώσεις- υποσχέσεις της παράταξης Λογοθέτη που σήμερα πια φαντάζουν εξωφρενικά κούφιες, ψεύτικες και παρελκυστικές…

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΠΑΛΙ κ ΔΗΜΑΡΧΕ?
Mε την υπό αριθμό 363/22-12-2011 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο μείωσε τα Δημοτικά τέλη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων σε όλες τις περιοχές του Δήμου, πλην των διοικητικών ορίων του πρώην Δήμου των Αγίων Θεοδώρων!!!
Γιατί το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, στη πρωινή συνεδρίαση στις 17-12-2011, χωρίς στοιχεία για το δημοσιονομικό κόστος που θα έχει η όποια πρόταση του, χωρίς τους φορείς ή την Ομοσπονδία Οικιστών να είναι παρόντες, χωρίς να υπάρχει μελετημένη πρόταση για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, χωρίς να παρίστανται ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων και χωρίς να γνωρίζει το συμβούλιο η έστω να έχει λάβει υπ όψιν του τις προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο κ Δήμαρχος, αποφάσισε να διατηρηθούν τα δημοτικά τέλη στα επίπεδα του 2006!!!
Εντάξει οι άνθρωποι δήλωσαν ότι τους είχε έρθει εντολή από ‘πάνω’ από την Ιάσονος να διατηρηθούν τα δημοτικά τέλη όπως ήταν. Και για αυτό θα κριθούν από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα.
Όμως πως γίνεται να ισχυρίζεται ο κ Δήμαρχος ότι στηρίζει τους αδύναμους πολίτες όπως λέει στο δελτίο τύπου της 18-1-2012, όταν στη πόλη των Αγίων Θεοδώρων αφήνει τα ίδια τέλη που είχε η πόλη το 2006? Είναι στήριξη αυτή ή καταδίκη?
Και πως γίνετε να είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά σε μία κοινωνία της οποία το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως είναι οι κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν?
Και στους Αγίους κ Δήμαρχε τι είμαστε παραπαίδια και μας αφήσατε στη τύχη μας? Είναι δυνατόν?
Και πως γίνεται να ισχυρίζεται ο κ Δήμαρχος στο ίδιο δελτίο τύπου ότι στηρίζει σοβαρά τον εμπορικό κόσμο όταν ας πούμε στη παραλία των Αγίων Θεοδώρων το τετραγωνικό μέτρο θα αξίζει το 2012 όσο άξιζε το 2006 σε εποχές δηλαδή ανάπτυξης και πλούτου? Ας είναι τουλάχιστον εκτός τόπου μα και εκτός χρόνου? Δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα οικονομικά ζούμε τη χειρότερη μεταπολεμική εποχή?
Και δε γνωρίζει από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι ακόμα και αυτά τα τέλη που υπάρχουν σήμερα, ο Δήμος αδυνατεί σε μεγάλο βαθμό να τα εισπράξει? Δεν έπρεπε λοιπόν να μειώσει τα τέλη για να καταφέρει να εισπράξει επιπλέον ζεστό χρήμα από τους δημότες που τόσο έχει ανάγκη ο δήμος?
Αφήστε που στο ίδιο δελτίο τύπου με εμφανές έλλειμμα λογικής και αρκετή δόση υποκρισίας, ο κ Δήμαρχος ισχυρίζεται το πρωτοφανές, ότι μειώνοντας τα δημοτικά τέλη στο μισό δήμο βοηθά την ανάπτυξη όλου του Δήμου….
Έλεος κύριε Δήμαρχε. Πες τε και μια φορά την αλήθεια ότι ψάχνετε τα έσοδα που σας λείπουν στο κεφάλι του δημότη.
Γιατί στην πραγματικότητα αντί να μειωθούν η να εξορθολογισθούν τα Δημοτικά τέλη που πληρώνουν σήμερα οι Δημότες στους Αγίους Θεοδώρους, αντί να βοηθηθούν οι δημότες μας από τα δυσβάσταχτα βάρη των δημοτικών τελών, ή αντί να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα πάγια λειτουργικά έξοδα των μικρών επιχειρήσεων που επιχειρούν στη πόλη, μπας και βοηθηθεί αναπτυξιακά, επιλέχθηκε πρόχειρα χωρίς προϋπολογιστική μελέτη -με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό για το μέλλον της πόλης- για καθαρά εισπρακτικούς λόγους η λύση της μη αναπροσαρμογής. Και ο θεός να βάλλει το χέρι του….. γιατί τα θύματα αυτής της πολιτικής θα είναι πολλά.
Όμως τελικά αν έτσι εννοεί την ‘άλλη διάσταση στη δημοτική κοινωνική πολιτική’ ο κ Λογοθέτης, αν η άποψη του δηλαδή είναι ότι μόνο ο μισός δήμος έχει ανάγκη για βοήθεια…. τότε κύριοι της Δημοτικής αρχής σας ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε….
Αφήστε μας στην ησυχία μας και σε τελική ανάλυση μη μας δουλεύετε άλλο ‘ψιλό γαζί’ όπως προεκλογικά το 2010, ότι τάχα μοχθείτε…. να αναπτυχθούμε, και να εξελιχθούμε σε μία ισχυρή διοικητική μονάδα, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες…..
Έλεος κύριε Δήμαρχε φτάνει πια το παραμύθι.
Και στο τέλος-τέλος αν τελικά με τους ερασιτεχνισμούς σας δεν μπορείτε να κάνετε καλό στο τόπο μας τουλάχιστον σας παρακαλούμε προσπαθήστε να περιορίσετε το κακό που μας προκαλείτε….
Γιώργος Παπαγεωργίου
- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρε γιωργο και τι ανταποδοτικα περνουμε απο τα τέλη?
    να μας πληρωνανε αυτοι επρεπε και
    οχι να τους πληρωνουμε εμεις.
    καλα τα λες

  2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ.ΟΥΤΕ Ο ΠΑΥΛΟΥΚΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΟΣΟ ΕΣΥ .

  3. Πουθενά δεν διάβασα στα παραπάνω γραφόμενα να λέει πόσο το μέτρο είναι στο Λουτράκι τα δημοτικά τέλη και πόσο στους Αγ.Θεοδώρους. Στους Αγ.Θεοδώρους πληρώνουν το 1/3 από ότι στο Λουτράκι. Λογικά έπρεπε να αυξηθούν εκεί για να έρθει κάποια ισορροπία στο Δήμο.Ευχαριστώ θα έπρεπε να πουν κ.Παπαγεωργίου .
    Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήσουν παρόν και τα άκουσες όλα και αν ήσουν δίκαιος έπρεπε να αναφέρεις νούμερα και όχι φιλολογίες.

  4. ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ?
    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ?
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΘΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΙΟ.
    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

  5. μα δεν εχετε καταλαβει οτι το μαραμιθακι τελιωσε?
    οτι λετε πια με τον ενα τροπο η τον αλλο εμεις οι δημοτεσ θα το μαθαινοθμε αρεσει δε σας αρεσει.
    κι αμα ο παπαγεωργιου εχει λαθος απαντηστε του.
    και εγω ρωταω μειωσατε τα δημοτικα τελη στον υπολοιπο δημο και μας αφησατε απεξω ναι η οχι ?
    γιατι εμεις ετσι ειδαμε στη ανακοινωση του δημου.

  6. 7;27 AYTA ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ.ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.

  7. συγνωμη ρε παιδια τα οικιακα δημοτικα τελη του παλαιου δημου λουτρακιου ειναι 2 ευρω ανα τετραγωνικο με την μειωση 10%παμε στα 1,80 η κανω λαθος ενω στο ΑΓ.θεοδωρα πληρωνουν 0,54 λεπτα το τετραγωνικο διορθωστε με αν κανω λαθος οποτετι θελει ο κυριος παπαγεωργιου

  8. Ω πάνσοφε κ.Παπαγεωργίου, πόσα ξέρετε!!!
    Μόνο που τον δήμαρχούλη μας ΕΣΕΙΣ τον βγάλατε και η παράταξη με την οποία ΤΕΛΙΚΑ αποφασίσατε να κατεβείτε στις εκλογές. Αν θυμάστε δηλαδή, ή μήπως έχετε επιλεκτική μνήμη;

  9. ma kala re file 712 de diabazete tipota?
    idio einai to loytraki kai idio oi agioi?ta noumera perimeneis? eseis eixate pio akriba teli.kai loipon? idioi eimaste?
    emeis exoume ta ximika sti geitonia mas eseis ti exete?
    alla vevaia mas paratisate sti tixi mas kai otan sas pianoume mas vrizete kai apo pano.
    ntropi sas

  10. Εγώ έχω επιχείρηση στους αγιους και δεν εχω πληρωσει ακομα τα ατελη απο το καλοκαίρι γιατί εναι πολλά.
    Εχει δικιο ο κ Παπαγεωργίου.
    Δε μου λέτε τι θέλετε να κλείσουμε και όσοι μείναμε εδώ.
    Αφου τα μειώσανε στο υπόλοιπο Δήμο εδω γιατι μασ ξεχάσατε?

  11. ΦΙΛΕ 9:05 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΗΤΑΝ 2ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ 1,80 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 0,54 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ..ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ; ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΝΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

  12. diladi de meiosate ta teli epidi sto loytraki eixe 2 euro kai edo 0.54 ?
    ma einai logiki ayti?
    idia antikeimeninki aksia exoume? emeis edo meso DEH plironame me timi zonis 320 eno sto loytraki me 850 idia eimaste?
    exei dikio o papageorgiou
    alla eseis mono na brizete kserete
    alla sas pirame sto kefali mas kai sas loyzomaste tora

  13. GIATI RE FILE 8.56 OI DIKOI SAS EINAI KALITEROI?
    MAKARI NA KATEVENE GIA DIMARXOS O PAPAGEORGIOY.
    KAI EMEIS EXOUME DIKAIOMATA.
    TOYLAXISTON AYTOS THA MAS KOITAKSEI.
    ESEIS EKTOS APO TO NA TON VRIZETE MPOREITE NA TOY BPEITE POU EXEI ADIKO?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog