Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα από το ναυάγιο

- Advertisement -

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων μαύρων πετρελαιοειδών αλλά και περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδιζουσών κηλίδων, έχει δημιουργηθεί από το ναυάγιο του ανεφοδιαστικού πλοίου «ΑΛΦΑ Ι», που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 48χρονος πλοίαρχος του πλοίου…
Η ρύπανση αντιμετωπίζεται από ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ιδιώτες δύτες πραγματοποίησαν σφράγιση των επιστομίων στο πλοίο για αποφυγή περαιτέρω επέκτασης της ρύπανσης και επίκειται άμεση απάντληση του φορτίου καυσίμων.

Το «ΑΛΦΑ Ι» είχε αποπλεύσει χτες το πρωί από το αγκυροβόλιο των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο, έμφορτο με 3.000 μετρικούς τόνους πετρελαιοειδών, προκειμένου να εφοδιάσει το πλοίο «FAVOLA», σημαίας Ιταλίας, στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας, όταν συγκρούστηκε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με υπάρχον παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή.

Στο πλοίο εκτός από τον 48χρονο καπετάνιο, που έχασε τη ζωή του, επέβαιναν άλλα 10 άτομα τα οποία διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη.

Ο φάκελος της υπόθεσης, μετά τις καταθέσεις των μελών του πληρώματος, αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά καθώς και στο Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων του Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, στην περιοχή έως σήμερα έχουν καταγραφεί και σηματοδοτηθεί 20 ναυάγια πλοίων, για τα οποία έχουν γίνει οι σχετικοί διαγωνισμοί ανέλκυσης και απομάκρυνσης, αλλά έχουν αποβεί άκαρποι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog