Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

“Έλληνες, ελάτε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ”

- Advertisement -

«Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και Ελληνα. Τους καλώ να γυρίσουν εδώ στο σπίτι τους. Στη μεγάλη κοίτη της δημοκρατικής παράταξης», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

ύστερα από την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο της υποψηφιότητάς του, η οποία θα είναι και η μοναδική που θα κληθούν να επικυρώσουν φίλοι και μέλη του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή. Το Εθνικό Συμβούλιο απέκλεισε τις αυτοπροτάσεις των κ.κ Παπουτσή και Τζουμάκα.

Ηδη από τις 3.00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τήρησης του Καταστατικού Γ. είχε ανακοινώσει προς τους δημοσιογράφους ότι η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις έγκρισης ήταν αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου που προσυπεγράφη από συνολικά 190 μέλη (επί των 377) του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπουτσής, όπως και ο κ. Τζουμάκας, είχε καταθέσει κείμενο υποψηφιότητας χωρίς άλλες υπογραφές, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς υπογραφές.

Ο κ. Παπουτσής αμφισβήτησε τη διαδικασία της συλλογής υπογραφών ως αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, με το επιχείρημα ότι δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός. Δήλωσε μάλιστα ότι στο επόμενο Συνέδριο του Κινήματος θα προτείνει αλλαγή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ισχύουσα, η οποία επελέγη, όπως ανέφερε, για επικοινωνιακούς λόγους και με την οποία είχε διαφωνήσει όταν υιοθετήθηκε.

Το προεδρείο της συνεδρίασης και ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Χ. Παπουτσή και Στ. Τζουμάκα και στην δι΄ανατάσεως των χειρών «ψηφοφορία» που ακολούθησε μόνον 11 από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που ήταν εκείνη τη στιγμή παρόντα, στήριξαν την πρόταση Παπουτσή. Δύο στήριξαν την πρόταση Τζουμάκα, χωρίς να συγκεντρώσουν δηλαδή τις 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού.

Πάγκαλος: Καλή δύναμη στον Βαγγέλη
Υπέρ της πιστής τήρησης του καταστατικού είχε ταχθεί νωρίτερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος προσερχόμενος στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου ευχήθηκε καλή δύναμη στον Ευάγγελο Βενιζέλο «για το έργο που δήλωσε ότι θέλει να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ».

Χθες, δηλώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό του νέου αρχηγού, ο Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρέτησε φορτισμένος από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης τα κομματικά στελέχη και τη βάση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις μάχες από άλλα μετερίζια και κάνοντας ειδική αναφορά στον ελληνισμό της διασποράς και στην περιφέρεια.

Εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΝΔ και επέμεινε στην επιλογή του δημοψηφίσματος παραδεχόμενος ότι μετανιώνει που δεν κίνησε νωρίτερα τις σχετικές διαδικασίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του ζήτησε συγγνώμη για τα ιστορικά -όπως είπε- λάθη που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τους πολίτες για τις θυσίες και την υπομονή τους. Τόνισε ότι στόχος του είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής, ζήτησε την επιστροφή στο κόμμα των διαγραφέντων, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην πυροβολούν τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ζήτησε την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα «αντιμνημονιακών» αποχρώσεων.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δηλαδή στο ψηφοδέλτιο που θα κληθούν να ψηφίσουν οι φίλοι του πασοκ θα αναγράφει όπως τότε:
    Οι κάτωθι υποψήφιοι:
    Ευάγγελος Βενιζέλος όπως τα παλιά χρόνια έγραφε Γεώργιος παπανδρέου.
    Τι δημοκρατία Θεέ μου, τι κόμμα, τι εθνοσωτήρες, μην ξεχάσω να πάω να ψηφίσω!!!!!!!

  2. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΣΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ , ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΣΑΣ , ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ , ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΦΤΩΧΟΥΣ , ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ,ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΜΑΝΤΡΩΝΕΤΕ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ , Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΑΠΛΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΔΩ ……

  3. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΑΜΕ 55% ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ.ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΡΕΦΤΗ ΜΑΣ!!!!!!! COOPER

  4. Διάλυση του ΠΑΣΟΚ τώρα και στέρηση του εκλέγεσθαι σε όλους τους βουλευτές του της τελευταίας 20ετίας αφού έχουν παγκοσμίως αποδειχθεί είτε ανίκανοι είτε διεφθαρμένοι είτε σε μεγαλύτερο ποσοστό και τα δύο μαζί.
    Και σειρά να παίρνει και η ΝΔ.

  5. Ούστ από εδώ. Και τα τρια κόμματα που μας έβαλαν την θηλειά στο λαιμό. Να μας πληρώνουν δεν πάμε. Όχι να τους πληρώσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog