Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα: ο Νικόλας Άσιμος (1949 – 17-03-1988)

- Advertisement -

Ο Νικόλας Άσιμος (1949 – 1988) ήταν στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ και όχι μόνο…

Τραγούδησε και πολλά άλλα τραγούδια σε λαϊκό ύφος. Το πραγματικό του επίθετο ήταν Ασημόπουλος. Ήταν περίπτωση ιδιαίτερα αντισυμβατικού καλλιτέχνη, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο ζωής. Οι συμπεριφορές του και τα τραγούδια που έγραψε θεωρήθηκαν συχνά προκλητικά. Έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, που ιδεολογικά δεν ανήκε σε κάποιο χώρο. O ίδιος ποτέ δεν αποδέχτηκε την “ταξινόμηση” σε κάποια ιδεολογία. Ο Άσιμος ήταν αρχικά αριστερός. Απέκτησε όμως αναρχική συνείδηση λίγο αργότερα και στην συνέχεια ξεπέρασε και τους αναρχικούς, καθώς δεν επιθυμούσε να του “κολλούν ταμπέλες”.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα έχει πει ό λ α σε προηγούμενη ανάρτηση που διάβασα στο site σας ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας! Φοβερό αφιέρωμα!
    Μαριάννα.

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ.ΦΟΒΕΡΗ!!!

  3. Ναι αλλά δεν μας λέτε ούτε πως πέθανε ούτε τιποτα για τον βιασμό που όντως διέπραξε.Λυπάμαι αλλά τα ιδαλματά σας είναι ναρκομανείς και βιαστές.! Να τους χαίρεσται.

  4. όσο εσύ είσαι αριστερός πατριώτης,τόσο βιαστής και ναρκομανής ήταν ο Άσιμος…δεν τους χαιρόμαστε απλά…τυος έχουμε και ψηλά στην υπόληψη μας,και παράδειγμα στην ζωή μας…την επόμενη φορά θα σε ρωτήσουμε για τα δικά σου ινδάλματα,"αριστερέ πατριώτη"…αν είσαι ο γνωστός με το συγκεκριμένο επώνυμο,θα πέσει πολύ γέλιο,αρκεί να σε έχουμε τακτικό πελάτη…

  5. Αν θέλει ο φίλος που αυτοαποκαλείται αριστερός πατριώτης ας διαβάσει το αφιέρωμα που εχει κανει ο Αναρχικός Μ.Π στις 16-3 για να μάθει κατι που δεν ξέραμε και εμεις που μας αρέσει ο Ασιμος. Η ημιμάθεια είναι οτι το χειρότερο φίλε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog