Πριν από λίγο, βρεθήκαμε για άλλη μια φορά, στη Λέσχη Φιλίας, που διεξάγονται οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

Όταν ρωτήσαμε τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής για το επεισόδιο που έγινε νωρίτερα το μεσημέρι (διαβάστε εδώ), μας είπαν:

“Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, 2 παιδιά, ένας άντρας και μια γυναίκα, έκαναν την εμφάνισή τους ακριβώς απέναντι από τη Λέσχη Φιλίας. Ο άντρας, κρατούσε μια φωτογραφική μηχανή και για περισσότερο από μία ώρα, φωτογράφιζε όποιον έμπαινε μέσα για να ψηφίσει. Κάποιοι, όπως καταλαβαίνετε, διαμαρτυρήθηκαν. Εμείς, βγήκαμε έξω και ρωτήσαμε το ζευγάρι τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει, σε ήρεμο τόνο. Αυτοί μας απάντησαν ότι είναι δημοσιογράφοι. Όχι αγανακτισμένοι πολίτες, δημοσιογράφοι.

Τους ρωτήσαμε, γιατί τραβάνε συνέχεια φωτογραφίες και τους εξηγήσαμε ότι ενοχλούν τους πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν. Και όταν τους ζητήσαμε να φύγουν από τον χώρο γιατί εμποδίζουν τη διαδικασία, μας επιτέθηκαν σωματικά και λεκτικά. Εμείς, ήμασταν 4 άτομα. Λέτε να θέλαμε να δημιουργήσουμε επεισόδιο; Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα άτομα φύγανε αφού μας απείλησαν για άλλη μια φορά. Χρησιμοποιούσαν εκφράσεις όπως “σας έχουμε καταγράψει στη φωτογραφική μας μηχανή”, “θα φάτε ξύλο” κτλ. Και θα πρέπει ο κόσμος, να καταλάβει ότι επειδή βοηθήσαμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τα μέτρα ή με τα πρόσωπα. Ζούμε και εμείς στην ίδια κοινωνία που ζείτε όλοι σας. Και εμείς υποφέρουμε από τα μέτρα και εμείς έχουμε υποστεί δραματικές μειώσεις στους μισθούς μας. Απλά, προσπαθούμε από την πλευρά μας, να δώσουμε τη δική μας μάχη, προκειμένου να αλλάξουμε εκ των έσω την κατάσταση. Αν δεν το καταφέρουμε, θα φύγουμε.

Σαν loutrakiblog, επειδή υπήρξαν υπονοούμενα ότι εμείς “κρυβόμασταν” πίσω από τις αποδοκιμασίες και ότι στην ουσία, υποκινήσαμε τα επεισόδια, δηλώνουμε επίσημα ότι “Δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τα επεισόδια, ούτε με τίποτε άλλο που σκοπό έχει τη βία. Μακριά από εμάς αυτοί οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες”.