Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τη Χιλή

- Advertisement -
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Χιλή στις 19:38 τοπική ώρα (01:38, ώρα Ελλάδας), 32 χιλιόμετρα από την πόλη Τάλκα, σε βάθος 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS)…

Η σεισμολογική υπηρεσία της λατινοαμερικάνικης χώρας έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, σημειώθηκαν μόνον μικροτραυματισμοί. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, οι συνθήκες του οποίου συνδέονταν με τον σεισμό, ενώ ορισμένοι από πτώση συντριμμιών.

Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στη Χιλή, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στην περιοχή της Τάλκα. Ο σεισμός «ταρακούνησε» και την πρωτεύουσα Σαντιάγο.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι προχωρούν στην εκκένωση ορισμένων παράκτιων περιοχών για προληπτικούς λόγους και ξεκίνησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους παράκτιων περιοχών, ανάμεσά τους και εκείνους της Κονστιτουσιόν, που είχε πληγεί από το τσουνάμι του 2010.

Στη συνέχεια, όμως, αποφάσισαν να άρουν την εντολή προληπτικής εκκένωσης ενός τμήματος των κεντρικών παράκτιων περιοχών της χώρας, καθώς η περιφερειακή διεύθυνση του Εθνικού Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων (Onemi) του Μάουλε ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανέφερε, πάντως, ότι δεν αναμένει να προκληθούν τσουνάμι, ή σεισμικά κύματα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, η οποία είχε πληγεί από σεισμό 8,8 βαθμών και τσουνάμι το 2010, με αποτέλεσμα περίπου 500 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog