Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο στόχαστρο της Greenpeace Apple και Twitter

- Advertisement -

Στο στόχαστρο της Greenpeace βρίσκονται μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα brand names του Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων, η Apple και το Twitter…

Η περιβαλλοντική οργάνωση κατηγορεί μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ότι τροφοδοτούν το λεγόμενο «σύννεφο», όπου αποθηκεύουμε φωτογραφίες, βίντεο ή e-mail, με άνθρακα και πυρηνική ενέργεια. Υποστηρίζει επίσης μεγάλες εταιρείες και όμιλοι μετακινούν τα κέντρα δεδομένων τους προς τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η ενέργεια στοιχίζει λιγότερο.

Η έκθεση βαθμολογεί 14 εταιρίες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στη μετάβαση από τους τοπικούς υπολογιστές στην τεχνολογία cloud computing. «Δεν προσπαθούμε να τους επικρίνουμε, προσπαθούμε να τους παρακινήσουμε να κάνουν αυτό που πρέπει» υποστηρίζει ο Κέισι Χάρελ της Greenpeace. «Αγαπάμε τα iPhone μας – κάνουν τη ζωή μας καλύτερη- αλλά δεν πρέπει να βλάπτουν τον πλανήτη μας» σημειώνει.

Η Greenpeace κατηγορεί τις εν λόγω εταιρείες ότι παρότι προβάλλουν ένα «πράσινο» πρόσωπο, μετακινούν τις εγκαταστάσεις τους σε περιοχές όπου ο άνθρακας αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας, όπως για παράδειγμα η Βιρτζίνια και η Βόρεια Καρολίνα.

Στη λίστα των εταιριών που η ενέργειά τους προέρχεται από τον άνθρακα, η Apple φιγουράρει πρώτη με ποσοστό που ξεπερνά το 55%. Ακολουθούν από αρκετή απόσταση η Hewlett Packard, η IBM και η Oracle

Η Apple έσπευσε να διαψεύσει την έκθεση της Greenpeace δίνοντας για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ενεργειακή ζήτηση στο νέο κέντρο δεδομένων της, στο Μέιντεν της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο θα φιλοξενεί την υπηρεσία iCloud. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εγκαταστάσεις θα καταναλώνουν μόλις το εν πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας που εκτιμά η Greenpeace, ενώ στο μέλλον, οι ενεργειακές ανάγκες τους θα καλύπτονται από ΑΠΕ σε ποσοστό 60%.

Στο στόχαστρο της Apple μπαίνει μεταξύ άλλων και το Twitter για την πρόσφατη επέκταση των δραστηριοτήτων του από το Σακραμέντο και την ανανεώσιμη ενέργεια στην Ατλάντα και τον άνθρακα, ενώ εκτός αφήνει τις Yahoo και Google οι οποίες στράφηκαν στις ΑΠΕ για να τροφοδοτήσουν τα κέντρα δεδομένων τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog