Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επαφές της Αθηνάς Κόρκα στον νομό Κορινθίας

- Advertisement -
Μετά τις συνεχιζόμενες επαφές που είχε η υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα στις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας, συζήτησε όπως ήταν φυσιολογικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή με προεξάχοντα:…

Α) Τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια. Με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη στο Νομό μας.
Β) Την ανασφάλεια που αισθάνονται από την έξαρση της εγκληματικότητας οι κάτοικοι στο σύνολο του Νομού. Στα χωριά ειδικότερα δεν μένει σίδερο για σίδερο στις καλλιέργειες από τις καθημερινές κλοπές των αγροτικών περιοχών.
Γ) Βασικότατο ζήτημα είναι το κλείσιμο υπηρεσιών στις κατά τόπους περιοχές. Υποκατάστήματα τραπεζών, ΔΕΗ, ΙΚΑ και εφορίας που εξυπηρετούσαν τους πολίτες στο Δερβένι, τη Νεμέα και το Ξυλόκαστρο κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Έχει ήδη καταργηθεί η ΔΟΥ Νεμέας και Δερβενίου. Στο δε Ξυλόκαστρο και Κιάτο, στις εκεί ΔΟΥ, δεν υπάρχει τμήμα ελέγχου και όλα αυτά με το πρόσχημα και την δικαιολογία του περιορισμού των δαπανών ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.
Δυστυχώς η έντονη αντίδραση και προσπάθεια των κατοίκων, της Νεμέας ιδιαίτερα, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Τι γίνεται τώρα που πρέπει η μοναδική ΔΟΥ του Νομού, αυτή της Κορίνθου, να συγκεντρώσει όλες τις αιτήσεις-δηλώσεις για την διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ καθώς και όλα τα φορολογικά στοιχεία που τις συνοδεύουν και πρέπει να ελεγθούν για την απόδοση του ΦΠΑ; Οι αγρότες μας βρίσκονται στη φάση της καλλιέργειας αυτή την περίοδο και έχουν ανάγκη τα χρήματα επιστροφής του ΦΠΑ σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται.
Αν βέβαια μιλήσουμε για το ΙΚΑ Κιάτου, που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος της Κορινθίας που βέβαια προέρχεται και από την ορεινή ενδοχώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε την δυσκολία που θα αντιμετωπήσουν οι κάτοικοι της κεντρικής, δυτικής και ορεινής Κορινθίας που θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Κόρινθο για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους.
Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Υπήρξε απόφαση του Νοσοκομείου Κορίνθου οι γιατροί του να εφημερεύουν στο Νοσοκομείο αντι του Κέντρου Υγείας αποξηλώνοντας το έτσι ουσιαστικά. Πώς μπορεί να διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η εξυπηρέτηση των πολιτών, πόσο μάλλον στο Λουτράκι, μια τουρισική πόλη, που λόγω της θερινής περιόδου που πλησιάζει αυξάνονται οι περιπτώσεις περίθαλψης;
Από το Γραφείο Τύπου της Αθηνάς Κόρκα
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΧ ΠΟΣΟ ΜΕΤΕΝΟΗΣΑ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΕΓΩ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑΡΑ ΠΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ΄΄΄ ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ Κ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ΄΄[ΑΠΑΝΤΑ ΣΟΥΡΗ ΣΑΤΙΡΙΚΑ ΣΕΛΙΣ 884] Κ ΚΟΡΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΡΕΙΣΜΩΝ [1950]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog