Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η πρόταση του Τσίπρα για εθνικοποίηση των τραπεζών εφαρμόζεται στην Ισπανία

- Advertisement -

Σήμερα η Ισπανία ανακοινώσει την κρατικοποίηση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Bankia, στο πλαίσιο διάσωσης του τραπεζικού συστήματος…

Ο «επικίνδυνος» πρωθυπουργός της Ισπανίας προκαλεί την Ευρώπη κρατικοποιώντας μια τράπεζα της χώρας, ενώ ήδη ο εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Rodrigo Rato, ανακοίνωσε την παραίτησή του!
Είναι αυτό που πρότεινε ο Τσίπρας χθες και τον έφερε στα ίσια του ο Σαμαράς, υπενθυμίζοντάς του ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στην Κίνα!
Η Bankia δημιουργήθηκε από την συγχώνευση επτά αποταμιευτικών ισπανικών τραπεζών, γνωστών και ως cajas.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, σύμφωνα με το olympia.gr, το τίμημα, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 7-10 δις. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μετά το κλείσιμο των αγορών.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικα το επαγγελμα του πρωθυπουργου ειναι το ποιο απαξιωμενο εδω στην ελλαδα .Ολοι ηθελαν υψηλα ποσοστα αλλα κανεις το αξιωμα γιαυτο και οι γερμανοι με εδρα το γκαζι αποφασισαν να βαλουν γκαζι και ταχυτητα στο σχηματισμο κυβερνησης.Για πρωθυπουργο θελουν τον πρωην λαδεμπορα της ελαις μιχαλη χριστοφορακο συμβασιουχο για εξη μηνες με προοπτικη ανανεωσης .για υπουργο εξωτερικων πιλοτο με πολλες ωρες σε falkon Για το πολιτισμου τον νυν βουλευτη και υποσχομενο πανελιστα χαικαλη για το δικαιοσυνης εχει κλειδωση ο μακης κουρης για το αμυνας σιγουρος ειναι ο καλιτζακης Υπουργος παιδιας ντουσαν μπαγεβιτς(εχει υπηκοοτητα)Για το νεο υπουργειο απεργιων αυτοκτονιων προβαδισμα εχει λιανα κανελη.Για του υπολοιπους ηδη ψαχνουν στον ΟΑΕΔ για μακροχρονια ανεργους 400€ πρωτος μισθος ελαστικο ωραριο σαββατο κυριακη κλειστα Υπουργος επικρατειας ο μακης γιομπαζολιας και προεδρος της βουλης ο μιχαλολιακος quest star ο αδωνις γεωργιαδης Η νεα κυβερνηση θα την στηριζουν ο μπενυ χουρ ο αντωνης κομανετσι και ο χωρις τσιπρα

  2. Η Ισπανία είναι το τεράστιο πρόβλημα της Ε.Ε. Από καραμπόλα ίσως να επηρεάσει και εμάς. Θετικά ή αρνητικά θα δείξει..

    #Loizos

  3. Εδω στην Ελλαδα αν εχεις σκεψεις ριζοσπατικες η εισαι ο τρελος του χωριου η εισαι πρωφητης αλλα μετα θανατο …ΑΛΕΞΗ ΓΕΡΑ ΔΙΩΞΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ

  4. s-spinos:
    Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αληθές.
    Μια φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ, ήταν αρκετή για να επιδοθεί σε κινήσεις πανικού η γερμανική καγκελαρία.
    Καθώς δεν εξηγείται αλλιώς η σημερινή στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφαν Ζάϊμπερτ ο οποίος απάντησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται μόνο Πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα δεχθεί συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Επίσης, ανώτατος διπλωμάτης στη γερμανική κυβέρνηση αναφερόμενος σε μία ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ φρόντισε να προειδοποιήσει καλού-κακού το νεοεκλεγέντα γάλλο πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα θελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αν ο Ολάντ έκανε κάτι τέτοιο»

    Τα πάρα πάνω προέκυψαν από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Humanite.

    Μου φαίνεται καινούριο φάντασμα άρχισε να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, αυτό του Τσίπρα…

  5. Ο Ολάντ ή η Μέρκελ θα συναντήσει τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος των Ελληνικών εκλογών? Οκ. Πλάκα κάνετε! άργησα αλλά το κατάλαβα.

    #Loizos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog