Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Πάνου Μπεγλίτη με Σύλλογο Ξενοδόχων Λουτρακίου

- Advertisement -


Κόρινθος, 31-05-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού, σήμερα, Πέμπτη 31 Μαίου συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.
Κατά την συνάντηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.
Οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν από τον πρώην υπουργό για τις πολιτικές της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον τομέα του τουρισμού, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, σε συνέχεια απόφασης που είχε λάβει ο κ. Μπεγλίτης, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την πολιτική χρήση του αεροδρομίου, μετά από συνεργασία που είχε με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν το θέμα του υψηλού κόστους του αεροδρομίου για τις απευθείας οικονομικές πτήσεις (charters) από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ,ως αντικίνητρο της αύξησης της τουριστικής κίνησης σε Ελλάδα και Κορινθία. Ο κ. Μπεγλίτης δεσμεύθηκε να θέσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα στο ΠΑΣΟΚ και να συμβάλλει στην επίλυσή του μετά τις εκλογές.
Στην συνάντηση συζητήθηκε επίσης η εκκρεμότητα του ανταποδοτικού οφέλους για την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, που αποτελεί συμβατική δέσμευση της CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI, δηλαδή την κατασκευή της μαρίνας.
Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε ιδιαίτερα, ότι η συμβατική υποχρέωση της εταιρίας παραμένει ενεργή και ότι μέσα από τον διάλογο με την δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, θα πρέπει να σχεδιαστούν εναλλακτικές λύσεις ισοδύναμου αναπτυξιακού οφέλους για την περιοχή, προκειμένου να υπερβούμε την απαράδεκτη στασιμότητα που έχει δημιουργηθεί από την γνωμοδότηση του ΚΑΣ.
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα επιστρέψει ο Πανούλης τα χρήματα που έκοψαν από τον κόσμο για να μπορέσει να επισκεφθεί τα ξενοδοχεία της πόλης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog