Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα»

- Advertisement -

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να εγγυηθούμε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη. Για να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας…

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, «αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, καθώς και για να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν υπάρχει πια δίλημμα ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως πρόσθεσε «εμείς είμαστε ξεκάθαροι, και ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όπως συμπλήρωσε «ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο στράφηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα τη γλυτώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα την Κυριακή με το κόλπο του ευρώ, για να συγκυβερνήσουν και να το εφαρμόσουν από τη Δευτέρα».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι λένε ψέματα προσθέτοντας: «Μας φοβίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που τους έχουν πετσοκόψει δύο και τρεις φορές, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο».

Ακόμη ανέφερε ότι «τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, επανέρχονται και διεκδικούν την ψήφο σας για να ολοκληρώσουν το ναυάγιο».

Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα τονίζοντας ότι στην Πάτρα συμπυκνώνεται το πρόβλημα και η λύση στη μετανάστευση. Αναφερόμενος σε λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες, ώστε να φύγουν. Όπως συμπλήρωσε δεν είναι λύση η μαζική απέλασή τους, αλλά έως ότου φύγουν θα πρέπει οι μετανάστες να ζουν κάτω από στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες. Γι’ αυτό όπως τόνισε θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα και με ευρωπαϊκά κονδύλια οι τοπικές αρχές, ώστε να λειτουργήσουν τα ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών.

Αναφερόμενος στην περίπτωση που ο ΣΥΡIΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, τόνισε ότι θα συγκροτηθεί ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεργάζεται απευθείας με τη δημόσια διοίκηση. Αυτό σημαίνει, όπως υπογράμμισε, «ότι μπαίνει τέλος στο στρατό των υψηλά αμειβόμενων βολεμένων συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση και λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει». Ακόμη πρόσθεσε ότι «η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού θα γίνει με διαφανή, αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ οι αμοιβές διοικητών, προέδρων, διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των ΔΕΚΟ θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα».

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. "Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ" από τα αγαπημενα μου σουξέ του Αλέκου.
    Το είπε μια γκόμενα σε ένα φίλο μου παλαιότερα και τώρα αυτός έχει παντρευτεί ήδη δύο φορές και τον βλέπω λίγο χλωμό τωρα τελευταία.

  2. Ανωνυμε και αλανθαστε, ας βαλουμε τα πραγματα σε μια σωστη σειρα!Δωσε μια ευκαιρια σε νεους πολιτικους , τοσα χρονια δικομματισμο εχουμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ειδατε που καταντισαμε απο τους κεντρωους και τους δεξιους!Τωρα οσον αφορα τις και καλα υποσχεσεις που δινουμε εμεις οι ανθρωποι ειναι πασιγνωστο οτι δεν ισχυουν διοτι ανθρωποι ειμαστε και λεμε πολλες μεγαλες κουβεντες θελοντας να εντυπωσιασουμε ή και να δειξουμε ποσο αφοσιωμενοι κ αγαπημενοι ειμαστε(προαναφερθεισα κατασταση) αυτα λεμε!
    ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΑΓΑΠΗ
    ή με παραδειγματα που εχεις εσυ στην καθημερινη σου φτωχη ζωη……..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog