Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος του BBC που “τρύπωσε” στη Χρυσή Αυγή

- Advertisement -

Με σπουδές στον κινέζικο πολιτισμό και λαμπρή διαδρομή ως…ανταποκριτής του ΒBC στη Μέση Ανατολή, ο Tim Franks είναι ο Άγγλος που κατόρθωσε να μπει κρυφά σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, καταγράφοντας ομιλία μέλους που αναφέρεται στην επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη…
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος του BBC κατορθώνει με θέμα του να προκαλέσει αναμπουμπούλα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Ουδείς μπορεί να λησμονήσει για παράδειγμα το φωτογραφικό ντοκουμέντο με την επίθεση με παπούτσι στον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ που είχε κατ’ αποκλειστικότητα ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Ελλάδα Μάλκολμ Μπράμπαντ (προκαλώντας την οργή του τότε πρωθυπουργού). Τώρα το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο κατόρθωσε να κινήσει εκ νέου την υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης στο ΟΑΚΑ καταγγέλλοντας ότι εναντίον του στράφηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή το αρνείται. Όμως οι αναφορές τους στο περιστατικό και στην ατολμία των νέων μελών της Χρυσής Αυγής που ηχογράφησε ο Τim Franks προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαραθέσεων. Αυτή ήταν η πρώτη δυναμική εμφάνιση του Άγγλου δημοσιογράφου στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ένας Εβραίος ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή

Εξαιρετικά έμπειρος δημοσιογράφος και ανταποκριτής, ο Tim Franks δουλεύει επί 20 χρόνια στο BBC. Ήταν ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον κατά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001, στη συνέχεια εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες. Όμως η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του ήταν η περίοδος που ήταν ανταποκριτής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έδρα την Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια αυτής της καριέρας είχε παγκόσμιες αποκλειστικότητες, ενώ έχει βραβευθεί αναρίθμητες φορές για τα ρεπορτάζ του.

Όμως, η αποχώρησή του από την Ιερουσαλήμ το 2010 μετά από 3,5 χρόνια παραμονής εκεί έγινε εν μέσω καταγγελιών για την αντικειμενικότητά του: ο Tim Franks είναι Εβραίος, μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σπουδάσει στην εβραϊκή οργάνωση νέων Habonim Dror. Ο ίδιος αποχωρώντας για να επιστρέψει στο Λονδίνο δήλωσε πως αισθανόταν βαθιά προσβεβλημένος από τις φήμες ότι η τοποθέτησή του στην περιοχή έγινε προκειμένου το BBC να κάνει μια εξυπηρέτηση στο ισχυρό ισραηλινό λόμπι. Ο Τim Franks, μάλιστα, ανέφερε πως κατηγορήθηκε ότι είχε πολιτική ατζέντα. Οι Παλαιστίνιοι είχαν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί πως η κάλυψη των γεγονότων στη Μέση Ανατολή στηριζόταν κυρίως στην ισραηλινή άποψη. Μάλιστα είχε γίνει και διαδήλωση Παλαιστινίων έξω από τα γραφεία του BBC στο Μάντσεστερ.

Aπό το αθλητικό ρεπορτάζ στη Χρυσή Αυγή

Η επιστροφή στο Λονδίνο – όπου και γεννήθηκε- το έφερε στη θέση του παρουσιαστή του “Newshour” στο BBC World Service radio, αλλά και της εκπομπής συνεντεύξεων “Hardtalk” στο BBC World. Επιπλέον, καλύπτει και το αθλητικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC. O Tim Franks έχει σπουδάσει κινέζικο πολιτισμό στο Oxford University.

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γελανε και οι πετρες με αυτα τα καραγκιοζιλικια…και οι κυριοι του loutrakiblog στον κοσμο τους…βεβαια σιγα μην δημοσιευσουν το σχολιο…ειναι πολυ..δημοκρατικο γι αυτους! τοσες διανομες τροφιμων και δεν δειχνετε τιποτα.αλλα τον τσιπρα και την παρεα του πρωτη μουρη…ο βηχας και κατι αλλα δν κρυβονται…

  2. 1:55,εσυ τι εισαι και πετάγεσαι καθε φορα που αναφερει καποιος την ΧΑ ? Πρέπει να εχεις μεγάλο κομπλεξ απεναντι στους χρυσαυγιτες !!!

  3. Λογικο ειναι να ζηλευεις,γιατι εμεις ειμαστε λεβεντες,γυμνασμενοι και αθλητες – εσυ ?

    Οταν πρωτοπαρακολουθησα το μπλογκ,σε ειχα παρει για σοβαρο ατομο,αλλα εχεις πεσει πολυ χαμηλα στα ματια μου :

    Ασχολησου ρε φιλε και με τιποτα αλλο στην ζωή σου….εαν εχεις κατι αλλο να ασχοληθείς,που πολυ αμφιβαλλω.Ολη την ωρα παραφυλας εδω πέρα,και οποιος γραψει,ποστάρει ή σχολιασει κατι για την Χ.Α.,εσυ πεταγεσαι και λες τα δικά σου – Σου προτεινω να πας σε εναν ψυχιατρο, και να πεις το προβλημά σου,να σε βοηθησει,γιατι ειναι οφθαλμοφανες οτι εχεις μεγαλο ψυχολογικο προβλημα αδερφε.

    Χρόνια Πολλα,καλη χρονιά και καλά μυαλα σου ευχομαι.

  4. 8:43,ήρθε η ώρα των μεγάλων εξομολογήσεων…ακριβώς για αυτό σας ζηλεύω,επειδή είστε λεβέντες,γυμνασμένοι και αθλητές…εγώ τα βράδυα ντύνομαι τραβεστί και κυκλοφορώ στο Λουτράκι,μπας και βρω κανέναν νταβραντισμένο να μου λύσει το ψυχολογικό…τώρα που λες ότι έπεσα και χαμηλά στα μάτια σου,αρχίζω να έχω και αυτοκτονικές τάσεις,μια και δεν έχω να κάνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ άλλο στην ζωή μου (επιβεβαιωμένο από όσους με ξέρουν και από όλους σαν κι εσένα που έχουν ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ προσωπικότητα που υπογράφουν (όταν υπογράφουν) με αρχικά κόμματος και στέλνουν και απειλητικά μηνύματα (να ξέρεις ότι έχω το ρεκόρ του LB με διαφορά),νομίζοντας ότι πείθετε κανέναν με την ρητορική δημοτικού που έχετε ή ότι σας τρέμει κανείς)…σου εύχομαι λοιπόν,αντίστοιχα, καλή χρονιά,καλά μυαλά (μέσα στο κεφάλι)(και "ανοιχτά" μόνο για να καταλάβεις 5 πραγματάκια ) και κοίτα για ψυχίατρο μην τον χρειάζεται άλλος (ξέρεις το πολύ αντριλίκι ,με βάση την ψυχολογία,κρύβει άλλα στο υποσυνείδητο)…"αδερφέ"…

  5. Φίλε πως σε λένε,ειπαμε δεν ασχολουμαστε με νοητικά ασθενείς σαν και εσενα: χρειάζεσαι την βοηθεια ψυχιατρου ,να του πεις το προβλημα σου και να σε βοηθησει:
    Δεν εχεις με τι αλλο να ασχοληθεις στην ζωή σου,σαν κλασσικος αργοσχολος "επαναστάτης-του- πληκτρολογιου" που εισαι και επειδη το θεμα «Χ.Α.» δινει πολυ δημοσιοτητα,προσπαθεις και εσυ,μηπως και αποκτησεις καποια υποσταση σαν ατομο.

    (Σου επιστρέφω τα περι "αδερφων",επειδη σε αφορουν μαλλον για να το αναφέρεις,γιατι εγω αλλο εννοουσα με τα περι αθλητισμου !!)

    Περαστικά σου.

  6. ..δεν βλεπω το προηγουμενο σχολιο-απαντηση μου..Τέλος πάντων,καλή χρονιά και στο μπλόγκ,καιαναμενω με περιέργια,να δω τα στοιχεία που ο παραπανω συντοπιτης μας αναφέρει διαρκως για την Χ.Α.
    Θ.Φέτας-ψηφοφορος Χ.Α.
    (tfetas@yahoo.com)

  7. 3:28,φίλος σου δεν είμαι και ούτε πρόκειται…αν εγώ είμαι νοητικά ασθενής,ΕΣΥ (γιατί πιθανότατα είσαι από τους "μάχιμους",για να μιλάς έτσι),που είσαι πνευματικά υγιής (τόσο ώστε να βαράς προσοχές σε "ανώτερους",όντας ελεύθερος πολίτης δημοκρατικής χώρας),βάλε το μπλουζάκι σου (αυτό το καλό,το φτιαγμένο στο εξωτερικό με μαύρη παιδική εργασία),χαιρέτα με το χέρι υψωμένο (προς τον ήλιο,μια και είσαι απόγονος του Λεωνίδα (μόνο μην στραβωθείς όπως κοιτάς προς τα κει και χρειαστείς οφθαλμίατρο)και έλα να τα ξαναπούμε σε κανα δυό χρονάκια 9που θα έχετε εξαφανιστεί …μέχρι τότε,πήγαινε στα γυμναστήρια,μπουκώσου με αναβολικά για να είσαι φουσκωτός,και μετά βουρ για καθοδήγηση και προπαγάνδα…ο μόνος λόγος που σας απαντάω και θα σας απαντάω,είναι γιατί κανένας άλλος δεν σας δίνει σημασία (και προσωπικά,όσο στέλνουν απειλητικά μηνύματα,τόσο δεν θα σα κάνω την χάρη,για να μη νομίζετε ότι δεν έχουμε το θάρρος της γνώμης μας)…όσο για τους αγώνες,άστο καλύτερα…μου ανακάλυψες και τις σακκούλες από τα LIDL και μου έγινες αγωνιστής…όταν θα συμπονέσεις τον συμπατριώτη σου,ασχέτου πολιτικών πεποιθήσεων,(καλά,δεν μιλάμε για ξένο,εκει βγάζεις φλύκταινες),μπορεί και να συζητήσω σοβαρά μαζί σου…μέχρι τότε,θα τρώς τρολάρισμα,και πίστεψε με,έχω γα'ι'δουρινή υπομονή…"αγωνιστικούς" χαιρετισμούς","αδερφέ"…

  8. Και μονο απο την απαντηση σου,καταλαβαινει ο καθενας το προβλημα που εχεις – και εννοειται οτι ολοι οι φιλοι μου,ειναι λεβέντες,αθλητες,γυμνασμένοι και υγειείς ανθρωποι,το ειπαμε αυτο.Εσυ δεν εχεις σχεση φαινεται με τιποτα απο τα τρια,απο τον τροπο που απαντας..

    Κατι ομως που στο παραδέχομαι,ειναι πως,τo μόνο «ρεκόρ» που έχεις,ειναι αυτό των απειλων….ΚΑΤΑ της Χ.Α.: εχεις σε τουλαχιστον 5 αναρτήσεις που βλέπω προχειρα στο μπλόγκ εδω,επανειλλειμενως εκφράσει δημόσια απειλές κατα ενος μεγάλου πολιτικού κομματος κορυφής,και των στελεχων και ψηφοφορων του,οπως ειναι η Χ.Α. – Aν αυτό δεν λέγεται «κόμπλεξ»….

    Σε προκαλώ δημόσια λοιπόν,να μας δειξεις τα απειλητικά μυνηματα που λές οτι σου εστειλε η ΧΑ,και το ονομα του αποστολέα με στοιχεία,οπως οφειλεις να κανεις,στο εχουν ξαναγράψει και αλλοι στο μπλόγκ…τελικά υπάρχει κατι απο αυτά που λες ή μας δουλευεις ολους ?
    Παρακαλω επίσεις το μπλόγκ,να ανεβασει μια αναρτηση-καταγγελία, με τα στοιχεια που οφείλει να σας δωσει ο συγκεκριμενος τυπος,για τα οσα ισχυριζεται ,ωστε να πέσουν οι μασκες και να δουμε όλοι τι γινεται και κυριώς για να μπει και ο καθε κατεργαρης στον παγκο του.

    Θωμάς Φέτας – ψηφοφόρος Χ.Α.
    tfetas@yahoo.com.

  9. Θωμά Φέτα,ψηφοφόρε της Χ.Α.,απειλές εγώ κατά της Χ.Α. και των ψηφοφόρων της ;;;…κάποιο λάθος κάνεις…πρώτον ,πώς μπορεί κάποιος να απειλήσει πολιτικό κόμμα;;;…δεύτερον,τί θεωρείς απειλή ;;; …γιατί εγώ,προσωπικά,ξερω ότι απειλή είναι πχ το "πρόσεχε μην σε βρω",το "τρέχα να κρυφτείς" και διάφορα τέτοια (δε νομίζω να είδες κάτι τέτοιο από εμένα,γραμμένο,απευθυνόμενο σε επώνυμο)…επίσης,πολλές φορές (σε αντίθεση με σένα που υπογράφεις επώνυμα (αν είναι αυτά τα στοιχεία σου) και σε τιμάει η πράξη αυτή),στέλνονται σχόλια (όπως άλλωστε θα έχεις δει δημοσιευμένα και στο LB,πιστεύω) ανώνυμα (όπως είναι άλλωστε τα περισσότερα) και αρκετές φορές με την υπογραφή Χ.Α. (πιθανότατα δεν είναι ένα το άτομο που υπογράφει έτσι),οπότε το να αποδείξω τα στοιχεία κάποιου,είναι λίγο δύσκολο (θα έπρεπε να κάθομαι να παρακολουθώ ΙP και μου είναι τελείως αδιάφορο)…αφού λοιπόν,με καταγγέλεις σαν ψεύτη,(πιθανότατα δεν έχεις ξαναδεί το εν λόγω σχόλιο που έχω πει τί έγινε)σου λεω ότι για την παρακολούθηση των σχολίων,είναι στην διακριτική ευχέρια του Mifi και του Alex να στα δείξουν…όσο για την καταγγελία-ανάρτηση που ζητάς,δεν οφείλω να την κάνω,γιατί πολύ απλούστατα ,όπως είχα αναφέρει και στουν ομο'ι'δεάτη σου Μ.Π. και την υποστηρίκτρια σας (σε πολλά θέματα ,τουλάχιστον) Υπατία,δεν βάζω στο ίδιο καζάνι τον κάθε ανώνυμο,με εσένα ,που πχ,μπορεί να διαφωνώ…για να μπαίνει όμως ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του,θα σου πω απλά,ότι υβριστικό σχόλιο με το όνομα σου,απέναντι από το σπίτι σου,με την υπογραφή Χ.Α. και τον μαίανδρο,μπορεί να μην το θεωρείς απειλή…τον κέλτικο σταυρό στην πόρτα του σπιτιού σου,γραμμένο την ίδια ώρα,με το ίδιο σπρέυ,πώς θα την έλεγες (φυσικά,έχουν ενημερωθεί αυτοί που οφείλουν να ξέρουν);;;…όπως είπα και στους προηγούμενους,άλλο η κόντρα,άλλο το παραπέρα…εκτός κι αν πάλι δεν πείθεσαι,οπότε ,απλά δεν ασχολούμαι ξανά με την περίπτωση σου…(αν θέλεις αποδείξεις,στείλε τα στοιχεία σου,φυσικά δεν θα δημοσιευτούν,για να επικοινωνήσεις μαζί μου,για να σου τα δείξω,μια και μάλλον δεν με ξέρεις προσωπικά…για να δούμε ποιός είναι ψεύτης και ποιός κρύβεται και πρέπει να μπει στον πάγκο του)

  10. Φιλε μου,ουτε σε ξερω και ουτε με ενδιαφέρει κατι απο αυτά που λες.Δεν με πειθεις ομως,οτι πισω απο ολα οσα λες,ειναι η Χρυση Αυγη.

    Το πιο πιθανο,ειναι να εχεις προσωπικο προβλημα ή διαφορές με κανεναν-καμμια πιτσιρικά,και υπαρχει αυτη η αντιδραση που μας λες,με τους τοιχους,κτλπ.

    Τα προσωπικά μου στοιχεια ειναι αυτα που παραθετω επωνυμα,ουτε καποιο προβλημα εχω να πω το ονομα μου,και αναμενω δημοσια,να μας πεις και εσυ,με στοιχεια,πώς θεωρεις οτι το κομμα της Χ.Α σε εχει "στοχοποιησει" προσωπικά – επειδη και εγω συμφωνω πως ειναι αλλο πραγμα η διαφορετική πολιτικη αποψη,και αλλο πραγμα οι συμπεριφορές άνανδρων,οπως η συγκεκριμενη που μας αναφέρεις.Και εαν αυτοι οι καφροι που ανεφερες,ειναι ή εχουν σχεση με το κομμα της Χ.Α.,θα ειμαι ο πρωτος που θα σε υποστηριξω δημοσια,ασχετα αν συμπαθω και ψηφιζω το συγκεκριμενο κομμα.

    Σε ευχαριστώ για την επικοινωνια,και οπως σου ειπα,αναμενω να δω επισημη καταγγελία σου στο μπλογκ εδω,για οσα αναφέρεις.Σε διαφορετική περιπτωση,βρες βρε φιλε και εσυ και κατι αλλο και ασχολησου,για να κερδισεις δημοσιοτητα ή οτιδηποτε ψάχνεις,κριμα ειναι ολο αυτό..

    Θωμάς.

  11. Θωμά,δεν είπα ότι στοχοποιήθηκα από το κόμμα που ψηφίζεις…θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι είμαι τόσο σπουδαίος…απλά,κάποιοι εδώ μέσα,γράφουν ανώνυμα και δεν έχουν την δική σου ηθική…απλά,σε κάθε χώρο υπάρχουν και κατακάθια και το ξέρεις…τηρώ έναν βασικότατο κανόνα…σέβομαι όποιον με σέβεται και απαντάω ανάλογα…για αυτό και βλέπεις ατή την αντιπαλότητα με τον κάθε ανώνυμο που μπαίνει εδώ μέσα για να βρίσει ή να μειώσει…όπως υπάρχουν κατακάθια,έτσι υπάρχουν και καλοί παντού,πιστεύω…σε ιδεολογικό επίπεδο είναι οι διαφορές μας…

  12. Φιλε μου,δέχομαι αυτο που μου λές,τώρα το εξηγείς σωστά και σε ευχαριστώ.
    Συμφωνω και εγω σε αυτά που γράφεις,ασχετως αν ανηκουμε σε διαφορετικά κομματα και εχουμε αλλες πολιτικες αποψεις.

  13. STHN KORINTHO PARAMONES XRISTOUGENON MIRASE I XRISI AVGH SE XILIADES KOSMO,1500 KILA KREAS,1500 LITRA LADI,1000 LITRA KRASI,7 TONOUS PORTOKALIA,KREAS POULERIKON,PEDIKES TROFES,GLIKA KLP,KE TOUS ILIKIOMENOUS ME TIS TSADES TOUS METEFERAN ME TO VOULEFTIKO AFTOKINITO, AV OLA TA ALA INE…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog