Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοκ! Στο 29% θα φτάσει η ανεργία το 2013

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ η ανεργία μέσα στο 2013 θα φτάσει το 29% κατά μέσο όρο και οι άνεργοι στη χώρα θα ανέλθουν σε 1.450.000 άτομα…

Οι προβλέψεις αυτές του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καταγράφονται στο Πρόγραμμα Δράσης της Συνομοσπονδίας, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια των εργασιών του 35ου Τακτικού Πανεργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο ξεκίνησε απόψε στην Αλεξανδρούπολη.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε λόγο για άγρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή που εκβιαστικά επιβλήθηκε στην Ελλάδα, που γρήγορα μετέβαλε μια κρίση χρέους σε πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, σημειώνοντας πως το δόγμα του σοκ δεν μπορεί να βάλει την ελληνική οικονομία σε τροχιά δημοσιονομικής βιωσιμότητας. «Χωρίς ανάπτυξη δεν νοείται δημοσιονομική βελτίωση.

Αντίθετα, αυξάνεται η ανεργία και οι χρεοκοπίες, μειώνονται τα φορολογικά έσοδα και διογκώνεται η λαϊκή αντίδραση» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, για να τονίσει πως η Ελλάδα οδηγείται σε «τζαμαϊκανοποίηση», βιώνοντας την πιο βαθιά ύφεση στη μεταπολεμική της ιστορία. «Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό: Δεν θα επιτρέψουμε το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο, να γίνει βορά των αγορών», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog