Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δείτε τι αποφάσεις πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

- Advertisement -

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων  υπό την προεδρία του Προέδρου Νικολάου Σταυρέλη, τη Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 7 μ.μ., με 45  θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κυριότερες αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:…

-Επικαιροποιήθηκε η 33/12-2-21010  απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Κορίνθου με την οποία έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου 1.330  τ.μ. στην περιοχή του σχεδίου πόλεως Αγ. Γεωργίου Κορίνθου για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.
– Παραχωρήθηκε η χρήση του δημοτικού  σχολείου Γαλατακίου, το οποίο έχει καταργηθεί, στο  Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων για την δημιουργία Παιδικού Σταθμού και την εξυπηρέτηση  των αναγκών στην προσχολική ηλικία στη Δημοτική Κοινότητα Γαλατακίου.
 – Έγινε αποδοχή των όρων της πρόσκλησης του Επιχειρησιακού               Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» εγκρίνοντας τις μελέτες ένταξης των παρακάτω έργων :
1)«Αναβάθμιση του κέντρου της Κορίνθου-Ανάπλαση πλατείας  Παναγής Τσαλδάρη  και περιβάλλοντες δρόμοι- πεζόδρομοι», προϋπολογισμού 2.500.000 Ε.
2)«Ανάπλαση –διαμόρφωση παραλιακού μετώπου πόλης της Κορίνθου», προϋπολογισμού 1.500.000 Ε.

Έγινε αποδοχή των όρων για την πρόσκληση του  Πράσινου Ταμείου του Προγράμματος «Αστικής Αναζωογόνησης 21012-2015» και έγκριση των μελετών ένταξης των έργων και προμηθειών όπως :
1) Προμήθεια εξοπλισμού σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων  και δράσης δημοσιότητας.
2) Προμήθεια  κάδων οικιακής κομποστοποίησης.

3) Προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων  και προμήθεια γερανών  για την αποκοκομιδή των προαναφερθέντων  κάδων.
4) Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία πράσινου ταμείου συγκέντρωσης και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών.

-Έγινε αποδοχή των όρων πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου του Προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων  κοινόχρηστων   χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις -2013» καθώς επίσης έγκριση ένταξης απαλ/σεων και αποζημιώσεων στις περιοχές του σχεδίου πόλεως της Κορίνθου όπως είναι :
– Αγιαννιώτικα
– Κεραμειδάκι
– Μπαθαρίστρα

-Έγινε αποδοχή των όρων πρόσκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για κοινωνικές δράσεις  και έγκριση των μελετών ένταξης των εξής  έργων :
–Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίου Γεωργίου Κορίνθου
–Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων.

-Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας JESSICA για την χρηματοδότηση του έργου «Αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων των παλιών σφαγείων της πόλης της Κορίνθου».

– Έγινε αποδεκτή η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας,  προς πολεοδόμηση   της περιοχής Βοσέ’ι’κα  Κορίνθου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία  ένταξης στο σχέδιο πόλης  της συγκεκριμένης περιοχής.

 -Έγινε  η κατανομή τακτικής χρηματοδότησης  των Σχολικών Επιτροπών  του Δήμου Κορινθίων  Α/βάθμιας  και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης  με 54.000 και 45.192 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης το Δημ. Συμβούλιο προέβη  σε έκτακτη  χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών  από ίδιους πόρους, με σκοπό την ενίσχυση των  ανεπαρκών  πιστώσεων που για την Α/βάθμια Εκπαίδευση ανέρχεται σε 24.000 ευρώ και για την  Β΄/ βάθμια  σε 10.000 ευρώ.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog