Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στα 93 εκατ. οι άνεργοι στις χώρες της G20

- Advertisement -

Για περαιτέρω αύξηση της ήδη καλπάζουσας ανεργίας στις χώρες της G20 εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προειδοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στη Μόσχα…

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού, 93 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (G20) και το 30% αυτών δεν έχουν εργασία για περισσότερο από ένα έτος.
«Πάμε προς τα πίσω. Είναι άκρως ανησυχητικό να βλέπει κανείς, ότι η ανεργία δεν έχει υποχωρήσει, στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί» δήλωσε ο γενικός διευθυντής, του ILO, Γκάι Ράιντερ, στο CNBC.

Σε έκθεση που δημοσίευσε ο ILO αυτή την εβδομάδα αναφέρεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες η ανεργία υποχώρησε οριακά στις μισές χώρες της G20, ενώ αυξήθηκε στις άλλες μισές.

Το ποσοστό κυμαίνεται πάνω από το 25% στην Ν. Αφρική και την Ισπανία και στο 11% στη Γαλλία, την Ιταλία και την υπόλοιπη ΕΕ.

Η μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας παρατηρείται κυρίως στον μεταποιητικό και κατασκευαστικό κλάδο στις αναπτυγμένες οικονομίες.

Αντίθετα, στις αναδυόμενες οικονομίες ο κατασκευαστικός κλάδος ηγείται της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

«Το γεγονός ότι οι τελευταίες προβλέψεις για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ ήταν χαμηλότερες, σημαίνει ότι αν δεν αλλάξουμε πορεία στα ζητήματα της απασχόλησης, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και όχι να βελτιώνεται. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Ράιντερ.

O ίδιος σημείωσε ότι στις ΗΠΑ η σύνδεση της νομισματικής πολιτικής της Fed με τα στοιχεία της αγοράς εργασίας αποτελεί μια ενθαρρυντική κίνηση, προσθέτοντας ότι η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog