Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παράδοση Υπομνήματος στην Διοίκηση του ΟΑΕΕ από τον Ε.Σ.Κορίνθου

- Advertisement -

     H Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που τους επιβάλλονται και στις οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν…
λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους τα τελευταία έτη, αλλά κυρίως ύστερα από τα απειλητικά ειδοποιητήρια που απέστειλαν στους οφειλέτες και κάνουν λόγω για κατασχέσεις αποφάσισε να έρθει σε επαφή με την Διοίκηση του ΟΑΕΕ στα γραφεία του στην Κόρινθο έτσι ώστε να σταματήσουν τέτοιες πολιτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας.
     Έτσι την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 9:00 πμ παραβρέθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας ο Ε.Σ.Κορίνθου, καθώς και αξιοσημείωτος αριθμός από εμπόρους της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν .Επιπλέον παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Νεμέας και Λουτρακίου.
     Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Κορίνθου παρέδωσε στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ υπόμνημα με τα αιτήματά του. Συγκεκριμένα ζήτησε:
Άμεση εξυγίανση του ΟΑΕΕ, έρευνα και παραδειγματική τιμωρία όσων οδήγησαν το ταμείο στη χρεοκοπία.
Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
Θέσπιση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων αποπληρωμής των οφειλών μιας και η ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2013, αντί να ευνοεί τους οφειλέτες λειτουργεί  ως τροχοπέδη, δηλαδή για να ρυθμίσει ο επιχειρηματίας τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και 31/12/2012 θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του 2013 ,ποσό που ανέρχεται στα 2400 € περίπου.
Αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την Ασφαλιστική Ενημερότητα.
Ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ , τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014.

     Ο Ε.Σ.Κορίνθου θα κινητοποιηθεί και νομικά σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου προκείμενου ο Έλληνας επαγγελματίας να αποκτήσει αυτά που δικαιούται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ
ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                       ΚΑΪΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog