Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση – καταγγελία για το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

- Advertisement -

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η επίθεση της εργοδοσίας στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεν υπάρχει ημέρα, που να μην μαθαίνουμε για μια νέα απόλυση που έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες απολύσεις όλων των προηγούμενων χρόνων….

Οι εργοδότες έχοντας λυμένα τα χέρια και αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που νομοθέτησαν όλες  οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο έχουν μπει οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων, που δε τους κάνουν τη χάρη να συναινούν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης στο βωμό του κέρδους τους. Σκοπός της εργοδοσίας είναι οι τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε κανένας να μη σηκώσει κεφάλι. Αυτό συμβαίνει στη MICROFIILL Ζαφρανά, στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης.

Μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με τους θεσμούς τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, με στόχο να επικρατήσει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζήτησαν να γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Όμως η πλειοψηφία της διοίκησης σφυρίζει αδιάφορα, μεταφέροντας τη συνεδρίαση από εβδομάδα σε εβδομάδα.

 Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους, γιατί με τη στάση που κρατούν αφήνουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους στις ορέξεις της εργοδοσίας, βάζουν πλάτη στην τρομοκράτησή τους και στρώνουν το έδαφος για να έρθουν τα χειρότερα.

Καλούμε την εργατική τάξη της Κορινθίας να τους γυρίσει την πλάτη. Να δώσει δύναμη στο ΠΑΜΕ και να οργανώσει την πάλη της απέναντι σε κυβέρνηση, εργοδοσία, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να δώσει τη μάχη για τη ζωή που μας αξίζει, χωρίς φτώχεια και ανεργία. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια, με σταθερή δουλειά και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οκ .Αφου σας στεναχωρει τοσο .. δεν υπαρχουν συντροφια-εργοδότες να κανουν προσληψεις και να μην γινει ποτε μα ποτε απολυση μιας και ετσι θα σπασετε το κατεστημενο . Μετα θα ειστε ολοι χαρουμενοι. Ααα????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog