Δύο ημέρες μετά το… εθνικιστικό του παραλήρημα για την Κύπρο, ο Γιγίτ Μπουλούτ ξαναχτύπησε αυτή τη φορά με δηλώσεις του για την Ελλάδα…

Σε εκπομπή του κρατικού TRT, ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε “σκλάβους” τους Έλληνες και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός ξεπούλησε τη χώρα.

“Όλα τα λιμάνια έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες, σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπε το ΔΝΤ και ΕΕ. Πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά”, είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ.

Και πρόσθεσε: “Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί”, ανέφερε. Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη: “Οι Έλληνες δεν είναι εχθροί μας. Τον παππού μου τον σκότωσαν Ρωμιοί, αλλά ο πατέρας του με πήρε και μου είπε “τον παππού σου τον σκότωσαν οι Έλληνες”, αλλά ο Γιώργος που είναι στην ηλικία σου δεν φταίει, δεν θα είσαι εχθρός του. Όταν περάσεις την Ύψαλα είναι η Ελλάδα, είναι οι γείτονές μας. Και ο θείος, εκεί, κάθεται στο καφενείο με το καπέλο του και πίνει τον καφέ του και ο θείος στα Ύψαλα κάθεται με το καπέλο και πίνει τον καφέ του. Δεν έχουν καμιά διαφορά. Επομένως εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Έχουμε πρόβλημα με τις ιμπεριαλιστικές χώρες, που βρίσκονται πίσω από την Ελλάδα. Έχουμε πρόβλημα με τους Βρετανούς, που έβαλαν τον ελληνικό στρατό στις αρχές του 1900 σε αυτή την περιοχή. Έχουμε πρόβλημα με εκείνους που παίζουν τα ίδια παιχνίδια. Έχουμε πρόβλημα με τον ιμπεριαλισμό. Όχι με τους Έλληνες. Με τους ορθόδοξους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή υπήρξαμε μαζί και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Πρόβλημα έχουμε με το Βατικανό”.

Πηγή: mignatiou