Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεταφέρεται η Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι;

- Advertisement -

Φωτιά πήραν από χθες τα τηλέφωνα όταν δημοσιεύτηκε η πληροφορία ό,τι ο Αλκιβιάδης Στεφανής αδειάζει το ΓΕΣ, μεταφέροντας στις Σχολές τις διευθύνσεις όπλων και Σωμάτων…

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν διαταγής του νέου Α/ΓΕΣ, μετακινείται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το μισό Γενικό Επιτελείο του ΓΕΣ από την Αθήνα και συγκεκριμένα όλες οι Διευθύνσεις Όπλων και Σωμάτων, οι οποίες μεταφέρονται στις έδρες των αντίστοιχων σχολών τους.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία είχε εξεταστεί στο παρελθόν αλλά δεν είχε υλοποιηθεί για πολλούς λόγους. Σύμφωνα με εντολή του νέου Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, άμεσα, χωρίς καμία προετοιμασία και αιφνιδιαστικά, η ραχοκοκαλιά του Γενικού Επιτελείου Στρατού από 1 Μαρτίου 2017 θα λειτουργεί από μακριά.

Έτσι η Διεύθυνση Πεζικού μεταφέρεται στην Χαλκίδα, η Διεύθυνση Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα, η Διεύθυνση Πυροβολικού στη Ν. Πέραμο, η Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, η Διεύθυνση Τεχνικού στην Πάτρα κ.ο.κ.

Η μετακίνηση των Διευθύνσεων είχε εξεταστεί και στο παρελθόν, όμως είχε απορριφθεί καθώς τα πλεονεκτήματα ήταν πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα οφέλη.

Πρακτικά υποβιβάζονται οι Διευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πλέον μακριά από το «επιχειρησιακό» τους κέντρο, μετασχηματίζονται από επιτελικές Διευθύνσεις σε «παράπλευρα» γραφεία, με μειωμένες δυνατότητες συμμετοχής στο σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού λόγω απόστασης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog