Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εβδομάδα αγροτικών μπλόκων – Στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου το πρώτο ραντεβού

- Advertisement -

Ο Α/Σ Αιγίου καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιαλείας σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση, με πανελλαδικό συντονισμό, των αγροτικών κινητοποιήσεων ισχυρών μπλόκων σε όλη τη χώρα στις 23 Γενάρη 2017…

Η κυβέρνηση λέει τα ίδια ψέματα, αλλά οι αγρότες την έχουν πάρει χαμπάρι. Κοινή διαπίστωση για την αύξηση και παραπέρα όξυνση των αγροτικών προβλημάτων ευθύνονται:

-Τα εξοντωτικά μέτρα για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο με την ψήφιση του στη βουλή από 222 βουλευτές.
-Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 που εφαρμόζει με συνέπεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.
-Τα καρτέλ των εφοδίων και της εμπορίας προϊόντων, τα μονοπώλια που εκμεταλλευόμενα την “ελεύθερη αγορά”, αυξάνουν τις τιμές στα εφόδια ενώ αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα τα οποία μετά πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές εργαζόμενους, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Αντίπαλοι μας είναι: τα καρτέλ και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας Το κράτος που με την άμεση και έμμεση φορολογία εκμηδενίζει το πενιχρό εισόδημα μας. Οι τράπεζες που με τα ληστρικά επιτόκια, στοχεύουν στο να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα που θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή και να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί τη γη μας. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζουν.

Ισχυρό όπλο θα αποτελέσει επίσης η συμμαχία του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν. Μια συμμαχία που μπορεί να αντιμετωπίσει τον υποκινούμενο “κοινωνικό αυτοματισμό” γιατί ο δίκαιος αγώνας μας εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά που ζητάμε στην ουσία είναι να μας αφήσουν να παράγουμε επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού. Αν φύγουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την μέση, όπως στοχεύει η πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, θα αυξηθεί η διατροφική εξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές, με ότι αυτό συνεπάγεται στη ζωή του λαού μας, της πατρίδας μας σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και προβλήματα στα σύνορα της.

Για την επιτυχία του αγώνα μας, όπως απέδειξαν και οι περσινοί αγώνες είναι ο ισχυρός και μαζικός Αγροτικός Σύλλογος ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ, εργαλείο οργάνωσης της πάλης και διεκδίκησης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γι αυτό συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του στις 18 έως 20 Γενάρη 2017.

Στις 23 του Γενάρη καλούμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους να δώσουμε έναν δυνατό και δίκαιο αγώνα. Όλοι την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΣ ΑΕ. Να στήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών. Να αντισταθούμε στις πολιτικές που μας αφανίζουν.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου με θέμα τις αγροτικές κοινητοποιήσεις, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων σε επίπεδο νομού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συντονιστικών επιτροπών απο όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά απο διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Συμμετοχή και συντονισμό δράσεων με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οταν οι δράσεις γίνονται σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Στήριξη των δράσεων που έχουν αποφασιστεί ήδη απο αγροτικούς φορείς και σύλλογους για την Δευτέρα 23/1.
Ενημερωση και κινητοποιηση ολων των Αγροτοκτηνοτροφων του Νομου.
Καλουμε τους αγροτες και τους κτηνοτροφους του Νομου να συμμετεχουν στις κινητοποιησεις.
Για την Δευτερα 23/1 εχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δρασεις:
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και στην Τράπεζα Πειραιώς Βόνιτσας στις 11:00 πμ,
Παράταξη των Γεωργικών Μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία σε όλες τις αγροτικές περιοχές, αρχής γενόμενης απο την Κατοχή και το Ευηνοχώρι.
Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί Παναιτωλοακαρνανική Συνέλευση Αγροτοκτηνοτρόφων, οπου και θα δρομολογηθουν οι περαιτερω δρασεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog