Το 2013 είχαμε επισημάνει ότι οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη μας ,ως επί το πλείστον από πρώην ανατολικές χώρες είναι τουρίστες που δεν μπορούν οι άνθρωποι να χαλάσουν λεφτά,γιατί πολύ απλά δεν έχουν….

Η μεγάλη πλειοψηφία στις χώρες τους παίρνουν μηνιαίως 200 εώς 300 ευρώ μισθό και όπως αντιλαμβάνεστε όλοι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφήσουν λεφτά.

Από το ’13 που γράφαμε για τους Ρώσους τουρίστες η κατάσταση ”επιδεινώθηκε”.Οι μισοί Ρώσοι έγιναν Σέρβοι και Λευκορώσοι και τώρα πλέον ούτε καν τα σούπερ μάρκετ δεν δουλεύουν.Μιλάμε για πολύ φτώχεια!
Όπως μας μετέφερε καταστηματάρχης εστίασης( σε ξενοχοδείο) όλα τα γκρουπ τρώνε αυστηρά στις ήδη σκοτωμένες τιμές και από τα 50-60 άτομα κάθε φορά ούτε μία κόκα κόλα δεν αγοράζουν.Ούτε μία εκτός μενού!
Άλλος επιχειρηματίας με καφέ στην παραλία έχει σημειώσει σε ένα χαρτί πόσους αλλοδαπούς τουρίστες έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα που γράφτηκε το άρθρο.Σύνολο 13 με σύνολο είσπραξης 55 ευρώ!
Ξενοδόχος μας μετέφερε  ότι τα δωμάτια τα ζητούν από το γραφείο για 20 ευρώ ενώ με πρωινό και ένα γεύμα το ποσό φτάνει για δυο άτομα στα  40 ευρώ!
Αυτό συμβαίνει όλη την φετινή χρονιά και απ’ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Ποιοί κερδίζουν;
Σχεδόν κανένας!
Ούτε καν οι ξενοδόχοι που τους φέρνουν.Αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να φέρνουν τα λεφτά τους βόλτα και να πληρώνουν τα πάγια τους.
Mόνη τους ελπίδα να μείνει κάτι είναι οι Έλληνες τουρίστες που θα πληρώσουν για τα εναπομείναντα ελεύθερα δωμάτια ένα πενηντάρι περίπου την ημέρα.Μαζί με τους Έλληνες και κάποιοι Σκανδιναβοί,Γερμανοί,και Γάλλοι οι οποίοι έρχονται κατά κόρον συνέχεια τα τελευταία χρόνια, έχουν αγαπήσει τον τόπο μας,έχουν δημιουργήσει φιλίες και δεν αλλάζουν το Λουτράκι με τίποτα.
Εξαίρεση από αυτήν την ”αρρωστημένη” τουριστική κατάσταση αποτελούν τα δυο πολυτελέστατα ξενοδοχεία,Casino Club Hotel  και Ποσειδώνας μαζί με ένα ή δυο ακόμα.
Το γιατί φτάσαμε εώς εδώ και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον για να βγούμε από αυτό το τέλμα θα το συζητήσουμε αναλυτικά όταν τελειώσει αυτή η καλοκαιρινή σεζόν.Αν και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει…
mifi
Θυμηθείτε τι είχαμε γράψει το 2013