Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Mε λαμπρότητα ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας

- Advertisement -

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΕΤΕΛΕΣΘΗ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΙΕΡΕΑ ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΛΑΟΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ…

Στις 15 Αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου.
Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην Παναγία η οποία γιορτάζεται με λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: Ανδρέας Σιώκος

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκείνη την ημέρα γιορτάζει η εκκλησία της κοιμησεως της Θεοτόκου της Περαχωρας.ξαι όχι του ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ…αλλα για να τα οθκονομησετε κάνετε λιτανεία.

  2. Λαμπρότητα στην Παναγία του Λουτρακίου τραμπουκισμοί και μπράβοι του παπά στην Παναγία του Πραθίου.
    Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε.

  3. ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ .ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

  4. Πληροφοριακά και μόνο, ο παπα Νίκος δεν κάνει λιτανεία αλλά τηρεί ΟΡΘΩΣ την τάξη της Εκκλησίας, η οποία ορίζει στις μεγάλες Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές να τελείται Λιτή (δηλ. μικρή περιφορά εικόνας) εντός του ναού. Όμως η Λιτή μπορεί να επεκταθεί και έξω από το ναό, συγκεκριμένα γύρω από αυτόν, όταν ο λαός έχει κατακλύσει το ναό και βρίσκεται ακόμα και έξω από αυτόν.
    Δεν είναι λοιπόν αντίπραξη, είναι η τάξη της εκκλησίας.

    Θ.Ρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog