Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κούρεμα οφειλών ως 70%- Τα ποσά ανά κατηγορία

- Advertisement -

Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με τις προδιαγραφές που έχουν περιγράφει από την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου θα νομοθετηθεί εντός Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο…

Οι θεσμοί ενημερώθηκαν σχετικά από το Υπουργείο Εργασίας στις συναντήσεις, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, των προηγούμενων ημερών.

Αφορά περίπου 950.000 μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους, αγρότες, επιτηδευματίες). Το ύψος της οφειλής θα καθορίζει τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων ως εξής: α) 36 μηνιαίες δόσεις για χρέη έως 3.000 ευρώ και β) έως 120 μηνιαίες δόσεις για οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα συνοδεύεται με κούρεμα της αρχικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού της με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και διαγραφή έως και 85% των προσαυξήσεων. Το συνολικό κούρεμα της οφειλής μπορεί να φθάνει το 70%.

Η ρύθμιση αφορά τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 τέθηκε σε εφαρμογή, αν και υπάρχει σκέψη να ενταχθούν και χρέη του 2017, χωρίς όμως επανυπολογισμό.

Η νέα ρύθμιση θα οδηγήσει παράλληλα στη σύνταξη 70.000 ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν αφήσει στα ασφαλιστικά ταμεία.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και αυτό το έλλειμμα από κούρεμα οφειλών πως θα καλυφθεί ρε απατεώνες του σύριζα? Θα γεννήσετε λεφτά ή θα βγει η διαφορά από την τσέπη μας? Ήδη από 31/1 ανακοινώθηκε η αύξηση τσιγάρων. Τί θα ακολουθήσει? Αλκοολούχων ποτών, σακκούλας, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητά, ίντερνετ, βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κλπ? Φτάνει πια με την χούντα σας προς χάρην Πετσίτη, Καρανίκα, και λοιπών ημετέρων!

  2. Είδατε οι "Συριζοανελ" δύο θα δουλεύουν ο ένας (εκτός από τα δικά του) θα πληρώνει και του άλλου!(δώσε νέους εμμεσους φόρους) 😂 Κορόιδα πληρώστε κανονικά για να έχω εγώ "κούρεμα" σε αυτά που χρωστώ! 😂

  3. Είναι η πρώτη φορά μετά την εποχή των συνταγματαρχών που όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για χούντα. Ε ρε τι φόροι μας περιμένουν ακόμη μέχρι τον Οκτώβρη. 1 θα λέει πως θα μας δίνει, 10 θα μας παίρνει και θα τάζει πάλι για κατάργητη του ενφια, μείωση διοδίων κλπ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog