Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατώτατος μισθός: Αυτή είναι η αύξηση με βάση το υπουργείο Εργασίας

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, με βάση το ποσοστό της αύξησης, ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 633 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα.

Η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες καθώς πρόκειται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας. Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Το 2012, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό υπέστησαν μείωση της τάξεως του 22% καθώς είδαν το μισθό τους από 751 ευρώ να περικόπτεται και να φτάνει στα 586 ευρώ, ενώ για τους νέους έως 25 ετών ο μισθός μειώθηκε από τα 751 ευρώ στα 510 ευρώ, δημιουργώντας έτσι «τον υποκατώτατο μισθό» και θέτοντας ηλικιακές διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους.

Οι επιπτώσεις της μείωσης αυτής επηρέασαν δραματικά τις εισοδηματικές κατανομές, καθώς το ποσοστό των χαμηλόμισθων αυξήθηκε και το φαινόμενο της εργασιακής φτώχειας οδηγήθηκε σε έξαρση.

Όπως έχει δηλώσει κι η ίδια η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβουλίου και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την ίδια, ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα τεθεί πλέον σε εφαρμογή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog