Να διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα για την παράνομη είσπραξη σύνταξης της μητέρας της ζητήθηκε από την Μυρσίνη Λοΐζου η οποία είχε ανακοινωθεί ως υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Λοΐζου μετέβη στο Μαξίμου όπου εκεί φέρεται να συντάχθηκε και η επιστολή παραίτησής της.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυρσίνη Λοΐζου είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της καθώς πλήθος προκλητικών τοποθετήσεών της στα κοινωνικά δίκτυα με τις οποίες εμφανιζόταν θιασώτις της .. “καλής βίας” είχαν οδηγήσει σε θέση απολογούμενου το κόμμα της, εξού και την είχε αδειάσει έως και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου ως υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να “ανήκει” στον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Η επιστολή

Στην επιστολή παραίτησής της η Μ. Λοΐζου αναφέρει:

“Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος”.

Οι αποκαλύψεις και η “προαναγγελία” Τζανακόπουλου

Όπως ανέφερε το Πρώτο Θέμα επικαλούμενο έγγραφο, η πρώην πλέον υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, από το Εφετείο Αθηνών, για παράνομο περιουσιακό όφελος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κα Λοΐζου “ξέχασε” να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι σε προαναγγελία της απολογίας της κας Λοΐζου είχε προβεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί μιλώντας στον Άλφα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε “βέβαιος ότι θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει”. Παράλληλα είχε υποστηρίξει ότι “υπάρχει προσπάθεια από τη Ν.Δ και τον φιλικό της τύπο να στοχοποιηθούν πρόσωπα που συμπαρατάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να αναμείνουμε, να δούμε ποια είναι η απάντησή της” είπε και δήλωσε πεπεισμένος ότι “δεν παίρνει αυτά τα χρήματα”.

Είχε προηγηθεί το “άδειασμα” του Σπ. Δανέλλη προς την Μ. Λοΐζου ο οποίος ζήταγε την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αποπομπή της είχε ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία.