Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πέντε μέτρα, 63 κιλά και 73 αυγά: Τεράστιος πύθωνας εντοπίστηκε στη Φλόριντα

- Advertisement -

 

Ο πύθωνας της Βιρμανίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα φίδια παγκοσμίως. Ο πύθωνας, όμως, που έπιασαν επιστήμονες στο πάρκο Everglades στη Φλόριντα, των ΗΠΑ, είναι κολοσσιαίος.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πύθωνες, μήκους άνω των 5 μέτρων και βάρους 63 κιλών που απομακρύνθηκε ποτέ από το Εθνικό Πάρκο Big Cypress, έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η εικόνα που ανέβασε η ομάδα των επιστημόνων, με τους τέσσερίς τους να στέκονται παραταγμένοι σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, κρατώντας στα χέρια τους το τεράστιο ερπετό, τα λέει όλα. Ο εν λόγω θηλυκός πύθωνας, μάλιστα,κυοφορούσε 73 αυγά.

https://www.facebook.com/BigCypressNPS/photos/a.139235216149797/2674384355968191/?type=3&theater

 

Οι περισσότεροι πύθωνες που έχουν βρεθεί ποτέ στο πάρκο έχουν μήκος μεταξύ 1,8 με 3 μέτρα, ενώ έχει βρεθεί ένας ακόμα που είχε μήκος κοντά στα 5,5 μέτρα και ζύγιζε 45 κιλά.

«Ο εντοπισμός αρσενικών πυθώνων μέσω των πομπών επιτρέπει στην ομάδα να παρακολουθεί το αρσενικό και στη συνέχεια να εντοπίσει τα θηλυκά που είναι σε περίοδο αναπαραγωγής. Η ομάδα δεν απομακρύνει απλά φίδια-εισβολείς, αλλά συλλέγει επίσης δεδομένα για έρευνα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή τους.

Ο πύθωνας Βιρμανίας προέρχεται από νοτιοανατολική Ασία, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες τα μεγάλα αυτά φίδια έχουν γίνει απειλή στη Φλόριντα. Το πάρκο Everglades αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να κρυφτούν και να αναπτυχθούν.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 πύθωνες ζουν στις τεράστιες εκτάσεις έξω από το Μαϊάμι. Τα φίδια συνιστούν σημαντική απειλή για την ντόπια άγρια ζωή.

Για να ελέγξει τον πληθυσμό τους, η πολιτεία της Φλόριντα διοργανώνει ακόμα και διαγωνισμούς ενθαρρύνοντας τους κυνηγούς να απομακρύνουν όσα περισσότερα μπορούν.

Στον πρώτο διαγωνισμό, που διοργανώθηκε το 2013, έγιναν 1.600 εγγραφές, ενώ εντοπίστηκαν 68 φίδια.

Το 2017 διενεργήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα 175.000 δολαρίων, και δόθηκε αμοιβή σε 25 κυνηγούς για την ευθανασία πυθώνων.

Οι πύθωνες πρωτοεμφανίστηκαν στο Everglades τη δεκαετία του 1980, κατά πάσα πιθανότητα όταν τα εγκατέλειπαν οι ιδιοκτήτες τους, όταν αυτά μεγάλωναν πολύ και δεν μπορούσαν άλλο να τα διαχειριστούν. Ορισμένα κατοικίδια-πύθωνες ενδέχεται επίσης να ξέφυγαν από μια μονάδα εκτροφής που καταστράφηκε από τον τυφώνα Άντριου το 1992.

 

Πηγή: cnn.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog