Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποτέ δεν είναι αργά: 42χρονη με δύο παιδιά πάει στους Ολυμπιακούς

- Advertisement -

Η ιστορία της είναι μία ακόμη απόδειξη πως ποτέ δεν είναι αργά. Αλλά ότι και τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η Σινέντ Ντίβερ είναι 42 ετών, μητέρα δύο παιδιών, που εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής. Και πλέον, τερματίζοντας έβδομη στον μαραθώνιο του Λονδίνου, μπορεί να ονειρεύεται από τώρα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020.

Η Ντίβερ ξεκίνησε το τρέξιμο μόλις πριν από 9 χρόνια. Ηταν μετά τη γέννηση του πρώτου της γιου, όταν αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι για να περνά την ώρα της και να ξαναβρεί τη φόρμα της. Επειτα από πρόταση της αδελφής της, μπήκε την τελευταία στιγμή σε έναν ομαδικό αγώνα τρεξίματος. Αλλα μέλη της ομάδας της πρότειναν να ενταχθεί σε αυτή μόνιμα. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Πριν από τέσσερα χρόνια άρχισε να ασχολείται πιο σοβαρά με το τρέξιμο. Μάλιστα, παρότι ακόμη δεν ήταν «επαγγελματίας», μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2015, που έγινε στο Πεκίνο, και τερμάτισε 21η στον μαραθώνιο. Παρότι εργάζεται και είναι μητέρα δύο παιδιών, 9 και 5 ετών, κατάφερε να συνεχίσει να βελτιώνεται. Και αυτό φάνηκε στον μαραθώνιο του Λονδίνου την Κυριακή. Η 42χρονη τερμάτισε σε 2ωρ.24.11, στην έβδομη θέση, κάτι που σημαίνει ότι κέρδισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε η τρίτη ταχύτερη μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών στην Αυστραλία!

Οσο για την ηλικία της, είναι το τελευταίο που την απασχολεί! «Η καριέρα των περισσότερων δρομέων κρατά περίπου 20 χρόνια. Επειδή εγώ ξεκίνησα αργά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσω νωρίτερα!», λέει η Ντίβερ. «Είμαι 42, όχι 92 ετών. Ο κόσμος φαίνεται πως πιστεύει ότι δεν μπορείς να τρέξεις μετά τα 40. Νομίζω ότι τους διαψεύδω. Και είμαι υπερήφανη για αυτό!», συμπλήρωσε η μαραθωνοδρόμος.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog