Φορτηγό πλοίο που μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα, αναποδογύρισε κοντά στις ακτές της Georgia των ΗΠΑ, τα 24 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από την ακτοφυλακή.

Φορτηγό πλοίο με το όνομα M / V Golden Ray, που φέρεται να μεταφέρει χιλιάδες οχήματα ανατράπηκε και έμεινε με την μία πλευρά του βυθισμένο στο St. Simons Sound κοντά στο Brunswick της Georgia στις αρχές της εβδομάδας. Αρχικά αναφέρθηκαν (από κάποια ειδησεογραφικά) πρακτορεία ότι το πλοίο μεταφέρει μοντέλα Hyundai και Kia.

Προς το παρόν η Hyundai Αμερικής διέψευσε ότι υπήρχαν μοντέλα της στο σκάφος, ενώ η KIA δεν έχει δώσει καμία πληροφορία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το πλοίο μετέφερε πάνω από 4.000 οχήματα και κατευθυνόταν προς τη Μέση Ανατολή, χωρίς να αναφέρεται ούτε η μάρκα ούτε ο τύπος ή ποια είναι η τρέχουσα κατάστασή τους.

Μετά το περιστατικό, η αμερικανική ακτοφυλακή ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια διάσωσης για την περισυλλογή των 24 μελών του πληρώματος, η οποία περιελάμβανε δύο ελικόπτερα MH-65 Dolphin, δύο πλοία από το σταθμό του Brunswick και την εμπλοκή του περιπολικού πλοίου Cutter Heron.

Είκοσι άτομα διασώθηκαν άμεσα και τέσσερις ήταν αγνοούμενοι και παγιδευμένοι μέσα στο Golden Ray. Μία ημέρα μετά την αναφορά του ατυχήματος η Ακτοφυλακή τους βρήκε, με την βοήθεια δυτών, και τους μετέφερε και αυτούς σώους στο EMS Glenn County.