Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυτές είναι οι «Αμαζόνες» των Κούρδων που τρέμουν οι Τούρκοι!

- Advertisement -

Οι Κoύρδισσες «αμαζόνες» που έσπερναν τον τρόμο στους τρομοκράτες του ISIS αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα τουρκικά στρατεύματα.

Ανέκαθεν οι Κούρδοι είχαν στις στρατιωτικές τάξεις τους γυναίκες μαχητές.

Μετά την έναρξη του συριακού εμφυλίου, όμως, οι Κούρδισσες αντάρτισσες διακρίθηκαν στην μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και κατάφεραν να συγκροτήσουν τα δικά τους τάγματα.

Αρχικά ξεκίνησαν να πολεμούν μαζί με τα στρατιωτικά σώματα των ανταρτών και το 2013 δημιουργήθηκαν οι Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (YPJ), δηλαδή το γυναικείο τμήμα των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG) των Κούρδων. Τα δύο στρατιωτικά τμήματα ανήκουν στο Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας.

Στη μάχη που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές για να καταλάβουν το Κομπάνι τον Μάρτιο του 2019 οι γυναίκες του YPJ έδωσαν σκληρές μάχες με όπλα και χειροβομβίδες και ειδικεύονται στον ανταρτοπόλεμο. Κατά την τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» τον Μάρτιο του 2018 πολέμησαν σε σφοδρές μάχες στο πλευρό των Κούρδων μαχητών.

Μάλιστα η τελειωτική ήττα των τζιχαντιστών στο προπύργιο τους, την Ράκα δόθηκε με μία μάχη, όπου επικεφαλής των δυνάμεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ήταν η διοικητής Ρότζντα Φιλάτ.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog