Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μία 5χρονη με αυτισμό ζωγραφίζει τους πιο ωραίους πίνακες στον κόσμο!

- Advertisement -

Η 5χρονη Ίρις Γκρέις ζει μαζί με τους γονείς της και την αγαπημένη της γάτα στο Λέστερσαϊρ της Αγγλίας.

Το Δεκέμβριο του 2011, διαγνώστηκε με αυτισμό. Από τότε, ο τρόπος που επικοινωνεί σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς «ιδιαίτερα προβληματικός».

«Έχει αρχίσει να μιλάει λίγο, αλλά δεν το κάνει και με ιδιαίτερη ευκολία αφού της είναι αρκετά δύσκολο να συναναστρέφεται με άλλους», εξηγεί η μητέρα της, Αραμπέλα Κάρτερ-Τζον, στη σελίδα που έχει φτιάξει για την Ίρις στο internet. «Της αρέσει να εκφράζεται μέσα από την τέχνη και τις κινήσεις του σώματος».

Η Ίρις λατρεύει τη φύση, τα λουλούδια, το διάβασμα και το χορό, αλλά αυτό με το οποίο της αρέσει να απασχολείται για ώρες, είναι η ζωγραφική.

Όπως λέει η Αραμπέλα, «η Ίρις έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα στο να αντιλαμβάνεται τα χρώματα και τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους». Και αυτό δεν το λέει μόνο η μητέρα της.

Το λένε και δεκάδες άλλοι, κάποιοι από την Αγγλία, άλλοι από την Αμερική, μερικοί και από την Ασία, που έχουν αγοράσει τους πίνακές της έναντι χιλιάδων δολαρίων.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στις θεραπείες της Ίρις (λογοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, yoga, εργοθεραπεία), στα μελλοντικά της έξοδα και φυσικά σε περισσότερα εργαλεία ζωγραφικής.

Η ζωγραφική μάλιστα, από μόνη της σαν ασχολία, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα θεραπευτική για την ομιλία και τις αρθρώσεις της: «πλέον σκαρφαλώνει στην πλάτη μου με απίστευτη χαρά, επικοινωνεί με τα δικά της σύμβολα, βγάζει μερικές λέξεις και κοιμάται πολύ καλύτερα», όπως λέει και η μητέρα της.

Και αν κρίνουμε από τους πίνακές της, η Ίρις είναι πράγματι αληθινό ταλέντο.

 

 

 

Αρχική

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog