Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πώς και πόσο μεταφέρουν οι δουλέμποροι τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

- Advertisement -

Το τιμολόγιο μεταφοράς προσφύγων είναι από τα 1.000 έως 3.000 ευρώ ανά άτομο. Η Ελλάδα φαίνεται πως έχει στα χέρια της τον τιμοκατάλογο αυτόν

Στη διάθεση των ελληνικών αρχών φαίνεται να είναι στοιχεία, στα οποία αποκαλύπτονται οι τιμές που χρεώνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για τουρκικές τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στις οποίες γίνονται σε μετρητά οι καταθέσεις των ποσών από πρόσφυγες και μετανάστες που, με την καθοδήγηση των δουλεμπόρων πληρώνουν πριν επιβιβαστούν στα πλωτά μέσα μεταφοράς τους.

Το τιμολόγιο ξεκινάει από τις 1.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ ανα άτομο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αθήνα φαίνεται πως έχει στα χέρια της τον τιμοκατάλογο αυτόν.

Ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς «τα πάνω» περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων για τις μετακινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων, τα οποία το καθεστώς της Άγκυρας τουλάχιστον ανέχεται, αν δεν τα υποστηρίζει κιόλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν:

Υπολογίζεται ότι, πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία, υπήρχαν πάνω από 30.000 Σύροι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή της Ιντλίμπ.

Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών Αρχών οι 30.00 Σύροι πέρασαν από την Ιντλίμπ στη Σμύρνη μέσα σε λίγες ημέρες. Υπήρξαν ήμερες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή το σύνολο των 30.000 αναμένει τη μετάβασή του σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα η οποία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα, λόγω και της δραστηριοποίησης και στη χώρα μας. 

Μετά την πληρωμή, πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε «μικτές ομάδες» 50 ατόμων. Αναμένουν την «αποστολή» διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων.

Ιδιαίτερη σημασία για το πώς αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα είναι το γεγονός ότι ακόμη και αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες-πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους.

Στο «φως» απόρρητα στοιχεία

Τι πληρώνει ο κάθε μετανάστης-πρόσφυγας για να περάσει στα ελληνικά νησιά:

Σάμος με φουσκωτό 1.000 ευρώ
Χίος με φουσκωτό 1.100 ευρώ
Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1.100 ευρώ
Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1.300 ευρώ
Κως με τζετ σκι 1.500 ευρώ
Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2.200 ευρώ
Με γιοτ… πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ

 

tovima.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιος αρμόδιος θα μας πει τελικά ποιοί είναι οι κύριοι αυτοί που τα κονομανε αφορολογιτα και πόσα είναι συνολικά τα € που έχουν βάλει στην τσεπαρα τους;Για να ξερουνε την ταρίφα,ξέρουν και τα πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog