Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διακρίσεις σε Λονδίνο και Αθήνα για το Λουτρακιώτη πιανίστα Σταύρο Δρίτσα (Video)

- Advertisement -

Δύο διακρίσεις σε λιγότερο από 10 ημέρες για το Λουτρακιώτη πιανίστα Σταύρο Δρίτσα

Καθώς η καριέρα του Λουτρακιώτη πιανίστα Σταύρου Δρίτσα, μόλις 23 χρόνων,  επεκτείνεται διαρκώς – και σύντομα εκτός Ευρώπης – οι επιτυχίες του εντείνονται.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 7 Δεκεμβρίου η νεοσύστατη ορχήστρα του, City of London Soloists, έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Λονδίνο αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, ενώ μόλις τη Δευτέρα βραβεύτηκε με το Βραβείο Νέου Σολίστ 2019 από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι City of London Soloists αποτελούνται από μερικούς από τους καλύτερους νέους μουσικούς της Ευρώπης, και δεν είναι τυχαίο πως εμπιστεύτηκαν στον Σταύρο Δρίτσα τη σύσταση και καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας.

Ενδεικτικό του σεβασμού που απολαμβάνει ο νεαρός σολίστ πιάνου είναι πως μόλις σε λίγους μήνες ζωής, η ορχήστρα έχει τιμηθεί ως “ensemble in residence” (σύνολο με τιμητική έδρα) στο Conway Hall του Λονδίνου, καθώς έχει επίσης συνάψει συμφωνίες για περιοδεία στην Ευρώπη και συνεργασίες με διάσημα φεστιβάλ, σολίστ και συνθέτες.

Αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας – ο Σταύρος είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτεχνικός διευθυντής ορχήστρας όλων των εποχών στο Λονδίνο – καθώς και της αυξανόμενης συναυλιακής του δραστηριότητας, το Διεθνές Σωματείο Gina Bachauer τον τίμησε, στη μνήμη της σπουδαίας πιανίστας, «σε αναγνώριση της μέχρι σήμερα άρτιας μουσικής του πορείας κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία κι Ελλάδα, ειδικότερα δε για τις εκφραστικά πλούσιες κι αναλυτικές ερμηνείες, όπως και για τα εξαιρετικά προγράμματα των ρεσιτάλ του».

Το loutrakiblog.gr από τα πρώτα βήματα του νεαρού συμπολίτη μας,  πίστεψε στην αξία του και πάντα δημοσίευε τις επιτυχίες του ! Το ίδιο κάνει και σήμερα ! Αισθανόμαστε υπερήφανοι που το Λουτράκι γέννησε ένα αστέρι τέτοιας υπεραξίας !!!

 

 

 

Το λαμπρό μας Αστέρι !!!! Ο Λουτρακιώτης πιανίστας Σταύρος Δρίτσας στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Λονδίνο

Το λαμπρό μας Αστέρι !!!! Ο Λουτρακιώτης πιανίστας Σταύρος Δρίτσας στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Λονδίνο

Απόψε στις 11 (ώρα Ελλάδος) ακούστε live streaming τις ηχογραφήσεις του Λουτρακιώτη Σταύρου Δρίτσα στο ΒΒC RADIO 3 !!!!

Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λουτρακιώτη Σταύρο Δρίτσα !

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου: Ρεσιτάλ πιάνου με το Σταύρο Δρίτσα

Σταύρος Δρίτσας ! Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Λουτράκι: O Σταύρος Δρίτσας μιλά για το ρεσιτάλ πιάνου στις 20 Δεκεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διέπρεψε και πάλι στο εξωτερικό ο νεαρός Λουτρακιώτης πιανίστας !!

Αποκλειστικό: Ο Σταύρος Δρίτσας είναι ο διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής διπλωματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog