Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Λάθος Λογοθέτη, σεβάστηκε το θεσμό η Πρωτοπαππά

- Advertisement -

Παρακολουθώντας τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ακούγοντας τον Κώστα Λογοθέτη, επικεφαλής της παράταξης ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, να καταθέτει πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Φίλιππα Θυμή, μείναμε εμβρόντητοι.

Καταψηφίστηκε η ακατανόητη και εντελώς άδικη πρόταση του Κώστα Λογοθέτη εναντίον του Προέδρου Φίλιππα Θυμή (δείτε)

Πρώτον γιατί ο Κώστας Λογοθέτης έχει πολιτική κρίση. Δεύτερον γιατί η πορεία του δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που σέβεται και τους θεσμούς και τους συνδημότες του. Υπηρετεί την αντιπολίτευση και τη θέση που του έδωσε ο λαός επάξια.

Μας λύπησε το γεγονός της πρότασης δυσπιστίας προς το πρόσωπο του Φίλιππα Θυμή και στην αναίτια κατά την άποψή μας επίθεση στο θεσμό του Προέδρου.

Αναίτια ήταν η επίθεση αυτή ζητώντας να άρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι την εμπιστοσύνη τους από τον Πρόεδρο, επειδή όπως υποστήριξε ο Κώστας Λογοθέτης στη συνεδρίαση της 1ης Απριλίου με μοναδικό θέμα τη λήψη μέτρων για τον κορονοϊό, υπήρξε απόφαση, η οποία δεν καθαρογράφηκε ποτέ και δεν δημοσιεύτηκε από τον Πρόεδρο.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. (δείτε εδώ)

Σε κείνη τη συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 6 ώρες δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Γιατί συμπολίτευση και αντιπολίτευση διαφωνούσαν ριζικά. Επειδή όμως ο Κώστας Λογοθέτης είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός, στο κλείσιμο της συνεδρίασης αφού κατάλαβε ότι θα κλείσει χωρίς απόφαση επέμενε ότι έπρεπε να παρθεί μια απόφαση.

Η απόφαση λοιπόν ήταν οτι συμφωνούν ομόφωνα να ξανασυναντηθούν οι αρχηγοί των παρατάξεων για να ομαδοποιήσουν τις προτάσεις και να αποφασίσουν ποιες από αυτές θα υλοποιηθούν. Το αποφασιστικό μένει ανοιχτό συμφώνησαν !

Οι αρχηγοί συναντήθηκαν με ευθύνη του δημάρχου στις 14 Απριλίου, χωρίς την παρουσία του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Εκτοτε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το δήμαρχο.

Μακρυά από πολιτικά φίλτρα, αρνητικός πρωταγωνιστής σε όλη την προαναφερόμενη πολιτική φαρσοκωμωδία, ήταν και ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, του οποίου, θυμίζουμε, αποτελεί προσωπική επιλογή ο πρόεδρος του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου και που άγνωστο γιατί, άφησε εντελώς απροστάτευτο τον Φίλιππα Θυμή, στις βολές του Κωνσταντίνου Λογοθέτη, αντί να τον υπερασπιστεί!

Αλγινή εντύπωση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι  κανένας δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής δεν υπερασπίστηκε τον Πρόεδρο.

Πολλές φορές η αντιπολίτευση και ειδικά ο Γιάννης Καραπανάγος επικαλείται τον πολιτικό πολιτισμό και την προστασία των θεσμών αλλά χθες υπερψήφισε την πρόταση μομφής. Αλγινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός (ενώ κατά γενική ομολογία ήταν καλός στις τοποθετήσεις του) ο Γιάννης Γλυκοφρύδης, ο οποίος ενώ δεν ήταν καν δημοτικός σύμβουλος μέχρι χθες, υπερψήφισε την πρόταση. Θα έπρεπε να απέχει κατά την άποψή μας.

Αξίζει λοιπόν εδώ να αναφέρουμε τη στάση της  Μαρίας Πρωτοπαππά και των συμβούλων της οι οποίοι καταψήφισαν την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου, προστατεύοντας και δείχνοντας σεβασμό όχι μόνο στον άνθρωπο Θυμή αλλά και στο θεσμό. (εξαιρουμένου του Κοντού που υπερψήφισε την πρόταση αυτή)

 

Το loutrakiblog.gr θέλει να είναι ακριβοδίκαιο. Είναι υποχρέωσή μας. Για να μαθαίνουν πάντοτε οι δημότες την αλήθεια. Εχουμε ασκήσει κριτική στον Πρόεδρο, έχουμε γράψει ότι με την ανοχή του και με ευθύνη του συμβαίνουν διάφορα. Εχουμε στηλιτεύσει τον πρόεδρο για λάθη και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των συνεδριάσεων  του δημοτικού συμβουλίου!  Ομως η χθεσινή πρόταση μομφής στο πρόσωπό του ήταν εντελώς άδικη…

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι, να αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι και όχι μόνο να τον υποστηρίξουμε, άλλα με την πρέπουσα δημοσιογραφική δεοντολογία να καυτηριάσουμε την εντελώς αδικαιολόγητη πρόταση μομφής …
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα διαφωνισω σε ενα μονο σημειο. … οτι κανεις, απο την παραταξη του,δεν υπεραρασπιστηκε τον Προεδρο.ολοι τον υπερασπιστηκαν, καταψηφιζοντας την προταση μομφης.το οτι δεν πηραν το λογο, δε σημαινει κατι… περιμεναν (πιθανολογω) να τοποθετηθει κ Κος Δημαρχος.

  2. Για άλλη μια φορά μπράβο ρε loutraki blog που απέδειξες ότι δεν χαρίζεις κάστανα. Έκλεισε ς μερικά στόματα με αυτή την ανάρτηση σου. Άλλη μια φορά μπράβο ειλικρινά.

  3. Τι σημαίνει ότι καταψήφισαν την πρόταση μομφής οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής; Έτσι έδειξαν ότι στηρίζουν απλά τον πρόεδρο;. Έχουν γίνει πολλά έχουν ακουστεί πολλά και κάνουν τις πάπιες για να μην πω τις κότες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog